Veensche Boys ontsnapt in topper

28 oktober 2018 om 00:09 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys haakt aan bij koploper Delta Sports en blijft in de top. Het onderlinge duel eindigde in 2-2 en daar mocht de ploeg van Roger Lantinga het meest tevreden zijn.

De thuisploeg uit Houten was tot zaterdag zonder puntverlies en daar leek zaterdag geen verandering in te komen. Veensche Boys kwam geen moment in de wedstrijd en keek na enkele minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Berend Bram Heinen benutte een strafschop na een overtreding van Edwin van der Molen. Die tik kwam hard aan bij de Boys en eigenlijk konden ze tevreden zijn dat het tot de rust bij die ene treffer bleef.

De tweede treffer viel alsnog na de rust en dus moest Veensche Boys wat doen om de 2-0 goed te maken. Lantinga wisselde en zette zijn ploeg iets anders neer en dat bleek een goede aanpassing. Veensche Boys kreeg wat meer balcontrole en met name Stefan Fredriksen was de aanjager van het offensief. Met succes, want twee van zijn acties werden op waarde geschat door Niels Buitenhuijs en Tom van Donselaar. Ineens stond het 2-2 en de Boys gingen nog meer opportunistisch spelen. Het bleef echter bij de 2-2 en eigenlijk was dat het maximaal haalbare voor Veensche Boys.

Met een punt op zak en de wetenschap dat de plek in de top behouden is, ging Veensche Boys daarom best tevreden naar huis. Wel qua resultaat in ieder geval, want qua spel was er wel één en ander op aan te merken.