De Oranje Leeuwinnen zijn los

27 oktober 2018 om 22:00 Sport/sport Deel je nieuws

'Doe eens gek’ moeten de vrouwen van Sparta Nijkerk gedacht hebben. Na 4 wedstrijden op rij met 1-0 te hebben gewonnen, won het zaterdag met maar liefst 5-0 van DZC’68 VR2 in Doetinchem.

Op een zwaar bespeelbaar veld, dat voorzien was van een mooie laag zand, was het na 2 minuten al raak. Jivika van Loenen haalde van grote afstand uit en de keepster van DZC’68 had het nakijken. Sparta Nijkerk leek te schrikken van de vroege voorsprong, het speelde erg onrustig en slordig. De drempel naar de 2-0 was blijkbaar hoog, maar na 40 minuten was Christianne van Bloemendaal het zat; met een individuele actie deed ze wat niemand had verwacht; de 2-0 op het scorebord zetten. Wat een ongekende luxe!

Na rust een veel beter Sparta Nijkerk. DZC’68 had niks meer in te brengen, de 3-0 viel al in de 47e minuut, toen een DZC”68 speelster een schot van Sara Groters in eigen doel werkte. De Spartanen combineerden makkelijk en legden enkele fraaie aanvallen op de mat. De mooiste daarvan eindigde op de paal. Ook een aantal corners leverden net geen doelpunt op, maar in de 66e minuut was het dan toch raak. Demi van den Brink bediende de vrijstaande Kim Ruiter, die de bal in 1 keer fraai over de keepster lepelde.

Elouise van Essen maakte het feest compleet door 10 minuten voor tijd de 5-0 aan te tekenen.

Na 5 wedstrijden nog steeds de maximale score voor de vrouwen van Sparta Nijkerk en, misschien wel net zo belangrijk, nog steeds geen tegendoelpunt.

Met name de tweede helft was een genot om naar te kijken. Volledige controle over de wedstrijd, rust aan de bal en veel kansen gecreëerd. De MO19 speelsters Anouk Kamphorst en Melanie Versteegen vielen zeer verdienstelijk in en lieten zien dat de Sparta jeugd de toekomst heeft.

Zaterdag 3 november weer een thuiswedstrijd. Zelos VR1 uit Zelhem komt dan op bezoek. De veldverlichting op het hoofdveld zal aan moeten, want de aanvangstijd is wederom 17:00 uur.