Miraculeuze wederopstanding van onherkenbaar Veensche Boys

27 oktober 2018 om 20:06 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft op wonderbaarlijke wijze een gelijkspel weten te halen uit de topper tegen Delta Sports. In Houten werd het 2-2 tegen de koploper uit de Tweede Klasse B. Het bleek een kleine troost voor het dramatisch slecht spelende team van trainer Roger Lantinga.

Delta Sports was vooral de eerste 45 minuten heer en meester op het veld. Voetballend en fysiek legde Veensche Boys het compleet af tegen de mannen uit Houten. Het ontbrak aan scherpte, kracht en doorzettingsvermogen. En als Veensche Boys al enigszins dacht een aanval te kunnen opbouwen richting de voorwaartsen van Veensche Boys, dan smoorde de actie in de achterhoede van Delta Sports of ze raakten gewoon de bal heel gemakkelijk kwijt.

Na twee minuten kwam Delta Sports al op voorsprong. Edwin van der Molen vloerde een speler in de zestienmetergebied en scheidsrechter Roelof Luinge was onverbiddelijk. Hij legde de bal op de stip. Berend Bram Heinen verzilverde de penalty. Daarna was het uitsluitend Delta Sports dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Ook na de thee bleek Veensche Boys niet opgewassen tegen de Houtense ploeg. Die misere werd vertaald in een 2-0 voorsprong van Delta Sports.

Uit niets bleek dat Veensche Boys het tij kon keren. Totdat trainer Lantinga een aantal tactische wissels toepaste. Menno van der Woude kwam Kilian van Kasteel aflossen en Nico van den Brom nam de plek in van Danny Brouwer. En plots begon het te lopen en vielen zowaar goals voor Veensche Boys. In beide gevallen was Stefan Fredriksen die de druk opvoerde. Daarna was het voor Tom van Donselaar en Niels Buijtenhuis een koud kunstje om het goede werk van Fredriksen op een goede wijze af te ronden. In een paar minuten tijd werd de 2-1 en 2-2 gemaakt. Een opportunistisch spelend Veensche Boys zag zelfs kansen op meer goals van Bas van de Grootevheen en Alwin van Domselaar, maar dat zou iets teveel van het goede zijn geweest.