Afbeelding
Marjet van Ruitenbeek Fotografie

Manuel Hoogewoning kijkt uit naar duel tegen SDCP

24 oktober 2018 om 12:58 Sport/sport

NIJKERK Vier seizoenen lang verdedigde Manuel Hoogewoning het doel van SDC Putten, voordat hij afgelopen zomer overstapte naar Sparta Nijkerk. Komende zaterdag treft hij op De Ebbenhorst met zijn nieuwe ploeg vele oud-ploeggenoten. Een streekderby, waarbij het altijd lastig is om te voorspellen hoe het af gaat lopen.

Rob Schoon

,,Sparta Nijkerk had altijd de Nijkerkse derby tegen NSC, maar dat is niet meer zo. Ik denk dat deze streekderby in Putten daarom meer leeft. Vorige seizoenen merkte ik dat supporters meer met dit duel bezig waren, dan dat ik er nu van merk. In Putten leven ze er echt naartoe."

ONVOORSPELBAAR Derby's zijn qua wedstrijdverloop en uitslag vaak grillig, omdat er meer bij komt kijken dan kwaliteit alleen. Qua ranglijst lijkt Sparta Nijkerk de favoriet. ,,Ik vind dat moeilijk om te zeggen. Op zich denk ik dat we kwalitatief een betere selectie hebben, maar SDC Putten is altijd redelijk onvoorspelbaar, zowel eerdere seizoenen als ook dit seizoen. Soms een mindere periode, maar zeker ook met goede perioden."

WAARDERING Hoogewoning maakte vier jaar deel uit van de formatie uit Putten en kijkt met plezier terug op die tijd. ,,Ik heb het bij SDC Putten goed naar mijn zin gehad. Daarbij heb ik nog contact met oud ploeggenoten en ook met enkele supporters. Toch een stukje waardering voor hetgeen ik daar heb laten zien. Afgelopen zomer vond ik het echter tijd voor een overstap en bij Sparta Nijkerk heb ik weer een nieuwe uitdaging, want ik vond dat ik dat nodig had."

KWALITEIT Hoe goed Sparta Nijkerk is, vindt Hoogewoning moeilijk in te schatten. ,,We hebben absoluut een goede selectie, dat zeker. Toch spelen we nog vaak moeizaam, vooral bij het creëren en afronden van kansen. Dat is toch essentieel bij het voetbal. We behoren niet tot de favorieten voor de titel, maar ambities hebben mag altijd en ik weet dat we beter kunnen spelen dan we tot nu toe hebben gedaan."

Na een moeizame seizoensstart wonnen de Nijkerkers vier wedstrijden op rij. Bij sc Genemuiden kwam afgelopen zaterdag een eind aan de reeks met een 3-0 nederlaag. ,,Ik vond dat we in de eerste helft gelijkwaardig waren aan Genemuiden. Binnen tien minuten na rust stonden we echter ineens op 2-0 achter. Onnodig, maar het betekende wel dat we snel moesten schakelen."

Met meer aanvallende impulsen probeerde Sparta Nijkerk de schade te herstellen, maar Genemuiden bleef overeind en scoorde zelfs de 3-0. ,,Verliezen is nooit leuk en zeker niet zo afgetekend. De 3-0 is wat geflatteerd, maar ik vind Genemuiden een ploeg die goed in elkaar zit en ik verwacht dat zij in de top gaan spelen."

Wat Hoogewoning betreft, volgt zaterdag het herstel. ,,Spelen tegen SDCP zal raar aanvoelen. Maar als we beginnen, gaat de knop om en telt alleen de winst."

advertentie
advertentie