null
null Harry Koelewijn

Botsing rond kinderpardon

24 oktober 2018 om 07:20 lokaal

NIJKERK Tijdens de raadsvergadering Nijkerk is het tot een botsing gekomen tussen PRO21 en De Lokale Partij en de drie andere partijen.

Wijnand Kooijmans

De eerste twee partijen dienden een motie in waarin het college werd verzocht er bij de staatssecretaris van justitie op aan te dringen tot een oplossing te komen voor de vierhonderd kinderen die dreigen te worden uitgezet. Bijvoorbeeld door de versoepeling van het Kinderpardon.

Niels Staal (VVD) merkte op dat ook de handelsoorlog, die door het optreden van Trump dreigt te ontstaan, Nijkerkse bedrijven raakt. Maar dat het niet de taak is van de raad zich met deze kwesties te bemoeien.

Dat leidde tot een reactie van Aart Klompenhouder van De Lokale Partij die feitelijk de opmerking van Staal als kwalijk betitelde. Hij herkent de gemeenteraad niet als het gaat om de discussie rond het Kinderpardon. Terwijl daarover in de Nijkerkse gemeenschap zorg bestaat.

De motie kreeg geen meerderheid. Via een brief heeft de ChristenUnie de kwestie al aangekaart bij de staatssecretaris en de eigen partij. Het CDA heeft de eigen Tweede Kamerfractie ingeschakeld.

advertentie
advertentie