Sparta Nijkerk onderuit bij Genemuiden

21 oktober 2018 om 09:11 Sport/sport

NIJKERK De reeks van vier overwinningen op rij is zaterdag gestopt voor Sparta Nijkerk. Bij Genemuiden werd met 3-0 verloren, vooral omdat de Nijkerkers na de rust even niet voldoende bij de les waren. Genemuiden liet toch ook zien dat ze in de bovenste regionen van de Hoofdklasse horen.

Een 0-0 ruststand lijkt te wijzen op een saaie eerste helft, maar het was toch echt best boeiend wat Genemuiden en Sparta Nijkerk lieten zien. Vooral de spanning was aanwezig, waarbij Sparta Nijkerk gevaarlijk was maar de grootste kansen voor Genemuiden.

In de eerste tien minuten na rust ging het echter mis voor de Spartanen met twee treffers van Genemuiden. Nick Buitink en Joran Pot profiteerden van een wat mindere start van de Nijkerkers. Sparta Nijkerk probeerde terug te komen in de wedstrijd en wisselde aanvallend, maar Genemuiden bleef overeind. Sterker nog, de thuisploeg won zelfs met 3-0 door een late treffer van Jan Hooiveld. Hiermee kwam een eind aan de zegereeks van Sparta Nijkerk en meldt Genemuiden zich weer in de top van de Hoofdklasse.