Telstar 1 trekt weer aan het langste eind

21 oktober 2018 om 14:47 Sport/sport Deel je nieuws

Na het verlies van vorige week was het aan Telstar taak om verder te gaan met hetgeen waar zij mee bezig waren om zodoende stand te houden in de top 3. Juventa uit Hardenberg kwam op bezoek en heeft laten zien voor vrijwel ieder ploeg een gevreesde tegenstander te zijn.  Twee aan elkaar gewaagde tegenstanders en ideale weersomstandigheden gaven weer hoop voor een aantrekkelijke pot korfbal.

Met de juiste instelling en scherpte werd de wedstrijd door Telstar gestart. Nadat er in de beginfase aan beide zijden gescoord werd lukte het de thuisploeg om met gevarieerd spel afstand te nemen naar een stand van 5-2. Spijtig genoeg werd dit door Juventa met vier opeenvolgende doelpunten teniet gedaan  (5-6). Telstar herstelde zich tijdig en zodoende werd er gerust met een stand van 8-6.

Na rust was Telstar direct weer gewaarschuwd na weer een geslepen aanval van de bezoekers. Echter toch waren het de Hoevelakers  die het eerste doelpunt na rust lieten aantekenen. Waarop Juventa direct antwoorde met ook een score vanuit een strafworp. Hierop volgde een periode waarin beiden ploegen moeite hadden om de mand te vinden. De strijd en inzet was er voldoende maar het lukte beide ploegen niet om kansen te creëren dicht in de buurt van de paal. Ondanks het toepassen van enkele wissels lukte het Telstar niet om deze tendens te doorbreken waardoor het de grip in de wedstrijd verloor en Juventa langszij kwam.

Een spannend slot brak aan waarbij de Hoevelakers als eerste de mand wist te vinden. Door een slimme combinatie van de bezoekers werd dit echter direct gelijk getrokken. Met nog een ruime minuut te spelen was het Telstar dat het hoofd koel hield en met een geduldige aanval de 13-12 op het scorebord zette. De laatste dertig seconden hield de verdediging stand waardoor er een gejuich ontstak bij het laatste fluitsignaal.

Vier van de vijf gewonnen wedstrijden werden beslist met slechts één doelpunt verschil. Reden genoeg om ook aanstaande zaterdag het vlaggenschip en ook het tweede team van Telstar aan te moedigen op Sportpark Middelaar. Telstar 2 ‘trapt af’ om 14:00 tegen OVVO/De Kroon 3 uit Maarssen en om 15:30 wordt er door Telstar 1 aangetreden tegen KV Rigtersbleek uit Enschede .