Afbeelding
Rijkswaterstaat

College wil betere veiligheid voor fietsers rond coffeeshop

19 oktober 2018 om 16:05 lokaal

NIJKERK Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders gaat bepleiten dat bij de reconstructie van verkeersknooppunt Hoevelaken meer aandacht wordt besteed aan de veiligheid van fietsers rond coffeeshop 't Klavertje

Wijnand Kooijmans

Door de gemeenteraad werd unaniem hiertoe een motie aangenomen, ingediend door Wim van Veelen (PRO21). Hij vindt dat de huidige situatie al niet ideaal is maar dat er nu de kans is dit te verbeteren. IN de reconstructieplannen worden twee nieuwe fietstunnels aangelegd in de Nijkerkerstraat en de Energieweg.  Dat is belangrijk voor vooral de Hoevelakense jongeren die naar school gaan maar om ook voor het uitgaanspubliek.

Onder meer is bij de coffeeshop een damwand van twaalf meter hoogte voorzien, inclusief geluidswal. Maar het steekt Van Veelen dat geen scheiding tussen auto's en fietsverkeer wordt aangebracht in deze, in zijn ogen, verpauperde omgeving. Hij wil dat beide verkeersdeelnemers op dit punt fysiek van elkaar worden gescheiden.

Ook wil hij dat van de coffeeshop bij de te nemen maatregelen geen zuigende aantrekkingskracht mag uitgaan. Passanten – en zeker jongeren – moeten niet aangemoedigd worden een bezoekje te brengen aan de coffeeshop. Al ziet hij op dit moment toch al veel jongeren dit wel doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie