Afbeelding
Harry Koelewijn

Tiny Houses Nijkerk feestelijk opgeleverd

17 oktober 2018 om 18:12 lokaal

NIJKERK Alle 28 nieuwe Tiny Houses aan de Ds. Kuypersstraat in Nijkerk zijn bewoond en daarom hebben de gemeente Nijkerk en Woningstichting Nijkerk op woensdag samen met de bewoners en betrokkenen de oplevering gevierd. Het project met tijdelijke woningen is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de woningcorporatie en Heijmans.

Het accent van de feestelijk middag lag vooral op het ontmoeten en kennismaken met de buren en de omliggende organisaties zoals Accent Praktijkonderwijs Nijkerk en kerk De Fontein. Aan het einde van de middag aten de bewoners samen bij Accent en zijn er in een zaal van de kerk woonafspraken met elkaar gemaakt. Accent heeft aangegeven dat groepen leerlingen mee gaan helpen bij het groenonderhoud rondom de opstapwoningen. De gemeente Nijkerk en Woningstichting Nijkerk zien dit als een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bewoners en partnerbedrijven.

Wethouder Harke Dijksterhuis van de gemeente Nijkerk en directeur bestuurder Peter Toonen van Woningstichting Nijkerk zijn trots op het nieuwe bezit in Nijkerk. Bovendien zijn alle woningen verhuurd. Verschillende doelgroepen waaronder statushouders, jongeren en mensen met een urgente woonvraag wonen inmiddels in de woningen.

De gemeente Nijkerk wil de komende maanden onderzoeken of er andere locaties in aanmerking komen voor eventuele plaatsing van meer opstapwoningen. Op basis daarvan en op basis van de eerste ervaringen aan de Ds. Kuypersstraat wil de gemeente volgend jaar bekijken of het plaatsen van opstapwoningen een vervolg krijgt.

Heijmans heeft in Nederland in opdracht van woningcorporaties en zorginstellingen circa 150 Heijmans ONE woningen, oftewel Opstapwoningen, geplaatst. Nergens in Nederland staan zoveel opstapwoningen op één plek, als in Nijkerk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie