Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Koploper NSC ontvangt Sparta Nijkerk in de zaal

19 oktober 2018 om 07:14 Sport/sport

NIJKERK Dit seizoen is er op het veld geen Nijkerkse derby, maar dat wordt in de zaal een klein beetje goedgemaakt. Komende vrijdag spelen NSC en zvv Sparta Nijkerk hun onderlinge wedstrijd in de Hoofdklasse, waarbij de blauw-gelen hun koppositie verdedigen.

Rob Schoon

NSC promoveerde afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse en doet het in die klasse uitstekend. Na vier gespeelde duels behaalden ze de volle buit en zijn ze de trotse koploper. Ook voor speler Adnane Riouech is dat wel een verrassing.

VRIENDENTEAM ,,We zijn ongeveer zeven jaar begonnen met zaalvoetbal, als onderdeel van NSC Nijkerk. Na een bedrijventoernooi ontstond het idee om in de competitie te gaan spelen. We speelden toen voor Pluimvee-verwerkende industrie Herman de Vries en hij was zo enthousiast dat hij sinds die tijd onze sponsor is."

De meeste zaalspelers hebben ook bij NSC op het veld gespeeld, maar dan vooral in de jeugd. ,,We zijn een vriendenteam, spelen al lang samen, maar willen zeker ook presteren. Trainen doen we niet en we hebben zelfs geen coach. Als het zo doorgaat, moeten we wel overwegen om een coach te zoeken."

STERKE START De promotie naar de Hoofdklasse volgde op een tweede plaats in de eerste klasse. ,,De kampioen wilde niet promoveren, dus mochten wij. We hadden een erg zwaar seizoen verwacht, maar tot nu toe gaat het boven verwachting. We staan zelfs bovenaan, willen best promoveren naar de Topklasse en kijken uit naar de Nijkerkse derby tegen zvv Sparta Nijkerk."

De Spartanen maken een veel minder seizoen door tot nu toe. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg met 4-10 tegen SVI uit Zwolle en behaalde pas vier punten uit vijf duels. Emiel de Kunder kijkt toch uit naar het treffen met NSC. ,,We hebben elkaar nog nooit getroffen, maar een wedstrijd tegen een stadgenoot is altijd speciaal. Toch nog een Nijkerkse derby dus dit seizoen in de Hoofdklasse", zegt de Spartaan met een knipoog.

NIJKERKSE DERBY De zaalvoetbalafdeling van NSC kent dit seizoen vijf teams, die vrijwel allemaal zijn begonnen als vriendenteams. Riouech wijst echter wel op de ambities. ,,Lekker voetballen is hoofdzaak, maar wel met een zo'n goed mogelijk resultaat. Tegen Sparta willen we dus zeker weer winnen. We spelen onze thuiswedstrijden in sporthal Strijland en die zaal ligt ons goed."

Op basis van het verleden zou je verwachten dat Sparta favoriet is, maar de realiteit is dat zij de underdog zijn. ,,Op zich wel verrassend misschien, maar als koploper moet je wel inzien dat wij van NSC de favoriet zijn. Ik verwacht wel een spannende wedstrijd en natuurlijk hoop ik dat wij winnen."

De derby wordt vrijdag 19 oktober om 19.00 uur gespeeld in sporthal Strijland.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie