Van den Berg passt scherp
Van den Berg passt scherp Alexander Gijsen

Enorm spannende overwinning Surf Dames 1 op Dros-Alterno

15 oktober 2018 om 09:06 Sport/sport Deel je nieuws

HOEVELAKEN – Waar de Surf Heren op zijn Jan Boeren Fluitjes de punten binnenhaalt, is het bij de dames elke week weer strijd! Deze week was het de beurt aan het Apeldoornse Alterno om tegen het vechtlustige Surf aan te treden.

Coach Nijenbrinks beschikt dit seizoen over een team waarin maar liefst 3 volleybalgeneraties zijn vertegenwoordigd. Voor de eerste set koos de flamboyante Nijenbrinks voor de jongste opstelling uit de geschiedenis van Surf: gemiddelde leeftijd 18 jaar! Alterno zette daar een, op het oog, dubbele leeftijd tegenover. En het zou voor het verhaal natuurlijk leuk zijn als Surf dan ook won, maar helaas: Ondanks dat Surf tot de 18 punten met 4 punten voorstond, won de Alternose ervaring toch met 25-21.

De tweede set koos Nijenbrinks eieren voor zijn geld en liet de ervaren Huurdeman en Brink opdraven. En dat was precies wat Surf nodig had! De routine tilde met name Pol en Hoksbergen naar een uitstekend niveau waardoor het kwartje nu wel de juiste kant op viel. Surf won met 25-19.

Ook de derde set liep op rolletjes! Mede dankzij de uitstekende middenaanvallen van Hekman en de sublieme passing van Sinnema. Daardoor werd het voor de altijd stabiele Brink makkelijk om aanvallers Van Ginkel en Albergati te bedienen. 25-21 was het resultaat!

Helaas hadden deze twee set-overwinningen veel kracht gevraagd van de Hoevelakense dames. De vierde set werd vooral op karakter uitgevochten en was voor de toeschouwer een feest voor het oog. Zoveel strijd van beide kanten, zoveel passie! Prachtig! Helaas ging de set met 25-23 nipt verloren, maar de toon was gezet!

Voor Alterno was daarmee de koek wel op. Moegestreden sleepten ze zich hortend en stotend naar de slachtbank, waar Surf met 15-11 het eindvonnis velde. Al met al een fantastische pot waar het publiek de grootste winnaar was! Na Surf natuurlijk…

Huurdeman scoort
Blok Hekman en Huurdeman
Coach Nijenbrinks geeft aanwijzing
Sinnema knielt voor de pass
Hekman te snel voor blok
Opgelucht team na afloop
Hoksbergen scoort weer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie