Hoevelaken kansloos tegen ASC Nieuwland

13 oktober 2018 om 23:43 Sport/sport

HOEVELAKEN Zaterdag bleek dat Hoevelaken nog in de wachtkamer moet blijven als het gaat om de plaatsen in de top van de derde klasse. Koploper ASC Nieuwland was duidelijk een maat te groot en het leidde tot een 3-1 nederlaag voor Hoevelaken.

Al voor de thee was het duel beslist in het voordeel van de thuisploeg. Hoevelaken kreeg geen vat op de Amersfoortse ploeg en halverwege het eerste bedrijf vertaalt zich dat in een 2-0 tussenstand door treffers van Tarkan Gokalp en Jonathan Katshima. Op slag van rust strooide Yorick de Roo extra zout in de wond en Hoevelaken moest in de tweede helft terugkomen van een 3-0 achterstand.

Hoevelaken deed het duidelijk beter, maar Nieuwland hielde het betere van het spel. Zelfs de prachtige 3-1 van Patrick Kloppenburg bracht daarin weinig verandering. De thuisploeg raakte niet van slag en hield controle. Het was te danken aan doelman Kloppenburg en een gebrek aan scherpte bij de Amersfoortse spitsen dat de eindstand slechts 3-1 bleef. Nieuwland is daarmee koploper, terwijl Hoevelaken verder gaat bouwen aan een ploeg die de aansluiting met de top nog kan bewerkstelligen.