Vierde winst op rij voor Sparta Nijkerk

13 oktober 2018 om 23:10 Sport/sport

NIJKERK De moeizame competitiestart heeft Sparta Nijkerk al enkele weken achter zicht gelaten. Zaterdag wonnen de Nijkerkers op eigen veld met 2-0 tegen AZSV en dat was alweer de vierde overwinning op rij.

Met de blessures van topscorer Janic Makizodila en Jesse Buitenhuis was het afwachten hoe de aanval van Sparta Nijkerk zich zou manifesteren. Dat bleek in de eerste helft nog moeizaam, want AZSV had meer dreiging. Het spel van de thuisploeg werd pas in het tweede deel van de eerste helft beter en er kwamen enkele kleine mogelijkheden, al hoefden beide keepers weinig op te treden.

Na de rust was het aanvankelijk hetzelfde beeld, maar gaandeweg nam Sparta Nijkerk het initiatief. Met soms fraaie aanvallen werd AZSV achteruit gedrukt, al was er een goede redding van Hoogewoning nodig om niet op achterstand te komen. Vlak daarna kon het thuispubliek juichen, toen Adriaan Kruisheer de 1-0 aantekende. Sparta Nijkerk nam daarna geen gas terug, maar zette juist een tandje bij. Dat leidde halverwege tot de 2-0 door Oskar van Logtestijn.

De Spartanen hadden daarmee de buit binnen en speelden het duel goed uit, zonder nog in de problemen te komen. De vierde overwinning op rij zorgt voor vertrouwen binnen de ploeg én Sparta Nijkerk nestelt zich inmiddels in de top van de Hoofdklasse.