NSC zet SDVB opzij

13 oktober 2018 om 23:10 Sport/sport

NIJKERK NSC heeft zaterdag in Barneveld laten zien dat zij tot de titelkandidaten behoren in de eerste klasse D. Bij SDV Barneveld werd met 0-3 gewonnen. Niet alleen een verdiende overwinning, maar ook een versteviging van de koppositie voor de Nijkerkers.

Na een leuke openingsfase nam NSC via Redouan Hazzat de leiding en de Barnevelders konden aanvallend weinig potten breken. De Nijkerkse defensie was geconcentreerd, maar leek wel een strafschop tegen te krijgen. Na afstemming met de grensrechter besloot scheidsrechter Werkhoven echter de bal niet op de stip te leggen. Ondanks wat mogelijkheden, met name voor NSC, bleef het bij die ene treffer.

Na de pauze nam SDV Barneveld voor eigen publiek meer risico om de gelijkmaker aan te tekenen. Dat gaf NSC meer ruimte, zodat het duel aantrekkelijk bleef met kansen over en weer. De Nijkerkers speelden echter makkelijker en toen de thuisploeg alle risico's nam, sloeg NSC snel toe. Tristan Wallet zorgde voor de 0-2. De wedstrijd was daarmee gespeeld en om de overwinning extra glans te geven scoorde Houssain Jabir in blessuretijd de 0-3.

NSC is door de overwinning de enige koploper in de eerste klasse met vier winstpartijen in evenveel duels. Het lijkt een heel mooi seizoen voor de Nijkerkers te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie