Vrolijk team na overwinning
Vrolijk team na overwinning Alexander Gijsen

Surf verpulvert Pauwervoll met overtuigende 4-0

14 oktober 2018 om 21:53 Sport/sport Deel je nieuws

HOEVELAKEN – De mannen van volleybalvereniging Surf hebben geen spaander heel gelaten van Pauwervoll uit Ermelo. Met zeer overtuigende setstanden werd de wedstrijd binnen het uur beslist.

Het moet natuurlijk niet stoerder gemaakt worden dan het is, want het betrof het derde team van Pauwervoll, waar Surf het eerste team tegenover moest zetten. Desalniettemin was de opdracht van coach Middelkamp duidelijk. Vier-nul winnen zou voor hem niet genoeg zijn. De tegenstander mocht niet meer dan veertig punten halen, een gemiddelde van tien punten per set dus. Als je zo duidelijk titelfavoriet bent, moet je de uitdagingen toch ergens anders vinden dan alleen ‘gewoon’ winnen.  Omdat Meijer afwezig was, werd reservespelverdeler Van Huffelen ingelijfd.

Om een lang verhaal kort te maken: Zelden is er zo’n eenzijdig gevecht uitgevochten. Het maakte niet uit wat Surf deed of wie er in het veld stond, ongeveer alles werd een punt voor Surf. Alleen de eerste set kwam Pauwervoll nog boven de 10 punten uit. De overige setstanden waren 25-7 en tweemaal 25-4. Het hele team draaide als een perfect geoliede aanvalsmachine met als uitblinker Nijenbrinks die met zijn veel-te-harde aanvallen de Ermeloërs regelmatig omver kegelde. Ook de ‘nieuweling’ Veenendaal speelde alsof hij al jaren aan het overwinningsballet deelnam door scorende (prik)ballen op de mat neer leggen. En dit onder goedkeurende blikken van zijn kleine broertje, die geblesseerd aan de kant stond te genieten.

Al met al dus een prima, doch ietwat saaie pot. Over twee weken is het tweede team van Zeewolde aan de beurt om over de knie gelegd te worden.

Van de Brug drukt af
Tactisch overleg
Ook Piekema pakt zijn puntjes mee
Het is echt waar!
Van Arnhem haalt uit
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie