Afbeelding
Glasvezel Buitenaf

Aftrap aanleg glasvezel in Nijkerk

12 oktober 2018 om 17:55 lokaal

NIJKERK Op de grens van de gemeenten Putten en Nijkerk is gestart met de aanleg van glasvezel. Wethouders Mariëlle Broekman uit Nijkerk en Roelof Koekkoek uit Putten maakten vrijdagmorgen samen met Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf, een start met de eerste graafwerkzaamheden door in twee graafmachines de eerste meters geul te graven.

In april werd bekend dat er glasvezel in dit buitengebied zou komen. Ruim de helft van de inwoners had namelijk een glasvezelabonnement afgesloten. De aanleg is volgens de initiatiefnemers belangrijk voor het buitengebied van Vallei en Veluwe Midden, dat strekt van Baarn tot Uddel. Wethouder Broekman: ,,Snel internet is voor de inwoners van het buitengebied een voorwaarde om te kunnen wonen, werken en leven."

TROTS ,,Het is daarom ook zo mooi om te zien dat iedereen er samen voor gegaan is", vertelt wethouder Koekkoek. "Dankzij de ambassadeurs uit het gebied hebben we het benodigde percentage gehaald. Iets waarop wij als gemeente enorm trots zijn."

ENORME KLUS Aannemer BAM is de afgelopen weken al langs huizen geweest om te kijken waar de aansluiting gemaakt kan worden. ,,De aanleg van glasvezel in het buitengebied is een enorme klus waar de aannemer ongeveer een jaar voor nodig heeft", zegt Jos van der Klauw. ,,Maar waar mensen ook wonen, we gaan iedereen die zich aangemeld heeft aansluiten."

PLANNING De eerste huizen worden volgens de planning in het voorjaar van 2019 aangesloten. Putten kan als eerste gebruik gaan maken van de glasvezeldiensten en de rest van het gebied volgt een halfjaar later.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie