Afbeelding
Harry Koelewijn

Betere beoordeling van aanvragen beschermd wonen

13 oktober 2018 om 14:11 lokaal

NIJKERK Er is een eerste stap gezet in de toekomstvisie om tot een optimale regeling te komen voor beschermd wonen. Gemeenten, waaronder Nijkerk, kunnen binnen de regio Amersfoort sinds kort gebruikmaken van een regionaal werkend multidisciplinair expertiseteam. De medewerkers van het team beoordelen de aanvragen voor beschermd wonen.

Wijnand Kooijmans

Dat maakt het voor de gemeenten mogelijk efficiënter en effectiever te werken, omdat kennis en uitvoering op één plek zijn samengebracht. Dat maakt het ook gemakkelijker naar de wachtlijsten en de doorstroming te kijken als het gaat om beschermd wonen. De gebiedsteams binnen de gemeente Nijkerk blijven wel het aanspreekpunt voor meldingen voor beschermd wonen. Daarmee verandert er niets voor de aanvraag.

AANVRAAG Nadat een aanvraag is binnengekomen, wordt door het regionaal werkende team bekeken of deze kan worden gehonoreerd. Dit gebeurt in overleg met de gemeentelijke gebiedsteams. Indien het antwoord ja is, wordt de beschikking voor beschermd wonen afgegeven.

VERBETERPUNTEN In totaal zijn zes verbeterpunten opgesteld. Hierin zijn, zo geeft het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk aan, nog geen concrete stappen gezet. Het gaat onder meer om passend vervoer voor mensen met verward gedrag en de komst van een meldpunt voor mensen met verward gedrag.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie