Met een regelmatig veranderende menukaart is het heerlijk toeven in de 'Coava-lunchroom'.
Met een regelmatig veranderende menukaart is het heerlijk toeven in de 'Coava-lunchroom'. Maureen van Goethem

Coava gaat 'hip & healthy'

12 oktober 2018 om 09:23 Advertorial_2

NIJKERK Met een warme tot hete zomer achter de rug zou men het bijna kunnen vergeten: Coava op het Verlaat is meer dan alleen een ijssalon met heerlijk ambachtelijk ijs.

Maureen van Goethem

Ze zitten niet stil bij Coava. Met een regelmatig veranderende menukaart is het heerlijk toeven in de 'Coava-lunchroom'. Het zijn veelal hippe, gezonde maar ook zoete combinaties van producten die op de menukaart te vinden zijn. Men kan hier terecht voor ontbijt, lunch, brunch en high-tea en daarnaast ook voor een borrel of feest.

Nieuw is de high-tea voor kids waar ook activiteiten aan toegevoegd kunnen worden. Men kan de high-tea als moeder en dochter of als vriendinnen doen, maar ook als groep kinderen vanwege een verjaardag. ,,Alle gerechtjes die in een high-tea zitten, verkopen we ook los'', vertelt eigenaar Jacco van den Bor. ,,Je kunt bij ons: koffie, thee, bonbons, macarons en meer kopen. Nieuw is dat we echte Engelse handmade fudge in allemaal verschillende smaken verkopen.''

NET EVEN ANDERS De ingrediënten die worden gebruikt in de hippe en gezonde gerechten worden lokaal ingekocht en aansluitend in eigen keuken bereid. De 'toasty' werd vorig jaar geïntroduceerd en zijn stuk voor stuk bijzondere combinaties, net even anders. Die toasty's kun je vergezellen van de eigengemaakte unieke frisdranken met natuurlijke en verse ingrediënten.

Deze drankjes zijn nieuw bij Coava; men kan een eigen frisdrank samenstellen met plat of bruisend water. Deze dranken worden gemaakt van dik, krom of lelijk fruit dat wordt weggegooid maar nog goed genoeg is, dus vers fruit en kruiden. Er zijn vier smaken waaruit men kan kiezen. Helemaal vegan en glutenvrij.

Wanneer men de menukaart bestudeert dan ziet men dat er meer hippe en gezonde producten toegevoegd zijn. De healthy en acaibowl, zijn helemaal in en daarnaast verschillende smoothies, ontbreken niet op de kaart.

VINGERLIKKEND Dat ze niet stilzitten is onder meer ook te merken dat Coava nu zelf lekkere kleine taartjes en eclairs in verschillende smaken maakt en verkoopt. Lekker voor bij de koffie of thee, of om mee naar huis te nemen. ,,De taartjes in verschillende smaken zitten ook bij de high-tea. En je likt er je vingers mee af.''

Daarnaast kan je ook taarten op maat laten maken. En met de kerstdagen in het vooruitzicht (nog 11 weken te gaan) zullen ook de ijstaarten, ijsbonbons, ijslolly's, literbakken ijs en de nieuwe kleine taartjes verkrijgbaar zijn.

Ook voor feesten en partijen kan men bij Coava terecht. De zaak heeft een fantastisch uitstraling en genoeg ruimte voor feesten tot zo'n 85 mensen. Indien men een feestje bij Coava wil vieren, loop gerust binnen of mail: info@coava.nl.

Coava. Verlaat 18, 3861AA Nijkerk. Tel.: 033 303 59 48. coava.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie