Afbeelding
Vrouwen van Nu

Lezing over honderd jaar Burgers Zoo Arnhem

14 oktober 2018 om 08:39 lokaal

HOEVELAKEN In Dorpshuis De Stuw wordt woensdag 17 oktober de jaarlijkse Open Avond gehouden. Mevrouw Nieuwstadt-van Hooff (Bilthoven) gaat de belangstellenden vertellen over de honderdjarige geschiedenis van Burgers Zoo in Arnhem. De lezing is niet alleen gratis te bezoeken voor de leden, ook voor de partners en allen die het interessant vinden om de ins en outs van het beroemde dieren- en safaripark uit de eerste hand te horen.

Mevrouw Nieuwstadt- van Hooff is de juiste persoon om de geschiedenis van het populaire dierenpark, ook wel genoemd 'De Bush' of 'Burgers Bush', voor het voetlicht te brengen. Velen zullen zich de bekende dierenprogramma's herinneren die in de jaren zestig door de 'oude' heer Van Hooff op de televisie werden gepresenteerd. Met zijn karakteristieke stemtimbre, waarin hij de kijker liet kennismaken met de vele uitheemse diersoorten die Burgers Zoo bevolken. Het gigantische dierenpark trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is wereldwijd bekend. Niet alleen dieren (fauna), daarnaast nemen planten (flora) een grote educatieve plaats in. Jaarlijks weten ruim een miljoen belangstellenden de weg naar Burgers Zoo te vinden. In kort bestek een stukje geschiedenis: In 1913 stelde Johan Burgers zijn 'Faisanterie Buitenlust' open voor het publiek. Tien jaar later werd, na de aankoop van een groter terrein is het aantal dieren fors toegenomen, levend in een natuurlijke omgeving. Na de oorlog vormden de dochter van Burgers en haar man Reinier van Hooff de directie. In de jaren zestig werd uitgebreid met het Safaripark. Hun kleinzoon Antoon van Hooff sloeg nieuwe wegen in en zijn zoon Alex van Hooff nam begin jaren 2000 de leiding over. Duizenden dieren van uiteenlopende soorten zijn in Burgers Zoo te bewonderen.

VROUWEN VAN NU Vrouwen van Nu, met tweehonderd leden in Hoevelaken, is een organisatie die door een breed programma-aanbod een plek biedt voor sociale contacten en creativiteit met als basis educatie, ontmoeting en voorlichting. Gesticht voor alle vrouwen, kiest geen partij op levensbeschouwelijk gebied en onthoudt zich van partijpolitiek. Het bestuur organiseert lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast zijn er excursies en uitstapjes. Afdeling Hoevelaken is lid van de Landelijke Vereniging Vrouwen van Nu. Er zijn vierentwintig interessegroepen, kringen en commissies die toegankelijk zijn voor de leden. Interessant zijn de negen verenigingsavonden waarvoor sprekers, musici, reizigers die verre landen bezochten en 'veel kunnen verhalen', et cetara. worden uitgenodigd. Vrouwen die nog geen lid zijn maar het wel overwegen, mogen om de sfeer te proeven een van de avonden gratis bijwonen.

Open Avond op woensdag 17 oktober in Dorpshuis De Stuw op de Brink in Hoevelaken. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang gratis voor leden en niet-leden.

advertentie
advertentie