Kees van den Heuvel

Ook Benschop buigt voor Veensche Boys

6 oktober 2018 om 19:58 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys is na drie competitiewedstrijd nog altijd ongeslagen na een overwinning op Benschop. Het werd in Nijkerkerveen 3-0. Gemakkelijk was de overwinning zeker niet, maar uiteindelijk wist Veensche Boys ook deze hobbel te slechten met goals van Nico van den Brom, Kilian van Kasteel en Bas van de Grootevheen.

Veensche Boys, zonder Niels Buitenhuis die op vakantie was, vond in Benschop een gelijkwaardige tegenstander, maar uiteindelijk was het de ploeg uit Nijkerkerveen die aan het langste eind trok. Benschop kwam voetballend gezien soms gevaarlijk knap voor de goal van doelman Wessel Kroon. Het had echter moeite met het verzilveren van de kansen. Toch waren het de Blauwe Helden die de bal als eerste in het net deden belanden. Edwin van der Molen kopte raak na een kwartier, maar deze treffer werd na geconstateerd buitenspel afgekeurd. Na een half uur lag de goal er alsnog in. Uit een hoekschop kopte Danny Brouwer snoeihard voor, waarna het voor Nico van den Brom een simpel kunstje was om de bal in te tikken. Net voor rust moest Wessel Kroon grabbelen naar de bal, maar deze goal van Benschop werd afgekeurd na nipt buitenspel. Bemoedigd door dit sterke spel van de tegenstander was een gemotiveerder Benschop verwacht na de thee. Echter, het was Veensche Boys dat het spelbeeld ging bepalen. Na diverse kansen was het na tien minuten raak voor Kilian van Kasteel die in de rebound de marge vergrootte. Toen ook nog Bas van de Grootevheen, op aangeven van Fabian Bezembinder, diagonaal inschoot, was het pleit beslecht en speelde Veensche Boys de wedstrijd rustig uit.