Een deel van de grond die de gemeente wil aankopen.
Een deel van de grond die de gemeente wil aankopen. Wijnand Kooijmans

Onderhandelingen aankoop gronden Van Rootselaar gaan door

4 oktober 2018 om 20:56 lokaal

NIJKERK Er mag verder worden onderhandeld door de gemeente Nijkerk over de aankoop van de gronden van de erven Van Rootselaar in de Havenkom. Door de gemeenteraad werd unaniem de hiervoor benodigde 50.000 euro beschikbaar gesteld.

Wijnand Kooijmans

Volgens Niels Staal (VVD) bieden de randvoorwaarden die zijn gesteld voldoende vertrouwen om de onderhandelingen in te gaan. Welke voorwaarden dat zijn blijft nog in het duister. Gezien het economisch belang van de gemeente Nijkerk werd het voorstel tweemaal in de raadscommissie in beslotenheid behandeld. Ook de behandeling in de raadsvergadering was grotendeels achter gesloten deuren.

Duidelijk is dat de partijen vinden dat de rechten van de bestaande bedrijven in de omgeving van het gebied moeten blijven gewaarborgd. Joop van Ruler (CDA) vindt dat eerst met hen moet worden gesproken voor de raad een voorstel krijgt voorgelegd de gronden aan te kopen. Irene Moes (PRO21) zegt een uiteindelijk voorstel te zullen beoordelen op kosten, kansen en risico's die de aankoop de gemeente biedt.

Met het voorstel wordt afgeweken van de regel dat de gemeente zelf geen actieve grondpolitiek voert. Gezien het grote belang dat de gemeente bij de verwerving van deze op een voor hen unieke gelegen locatie wil de raad daar echter wel eenmaal van afzien.

advertentie
advertentie