Gasten vinden het spannend en leerzaam om mee te kijken.
Gasten vinden het spannend en leerzaam om mee te kijken. Gerrit Steen

Opening Repairclub Nijkerk

4 oktober 2018 om 07:26 lokaal

NIJKERK Nadat eerder dit jaar de Repairclub Hoevelaken van start is gegaan, opent wethouder Harke Dijksterhuis op zaterdag 6 oktober om 10.00 uur de Repairclub in Nijkerk. Iedere eerste zaterdagochtend van de maand zal deze Repairclub in de Bibliotheek Nijkerk van 10.00 tot 12.00 gehouden worden.

Gerrit Steen

,,Verrassend vaak zijn defecten eenvoudig te repareren, en dat is zoveel beter dan klakkeloos vervangen of achteloos weggooien", aldus voorzitter Patrick Burgers. Tijdens de bijeenkomst komt een gast met het defecte apparaat binnen en meldt zich bij de gastheer/vrouw die een reparatiebon uitschrijft en een reparateur toewijst. Burgers: ,,Vervolgens neemt de gast plaats aan tafel van die reparateur. Uit ervaring weet ik dat gasten het spannend en leerzaam vinden om te mogen kijken en zelfs te mogen assisteren."

HERGEBRUIKEN Bewust proberen om te hergebruiken is voor velen een belangrijke stap in duurzaam denken. ,,Omdat de tijd en expertise beperkt is op de bijeenkomst, wordt gestreefd om de herstelcyclus binnen een uur te voltooien. Het mag niet gaan om ingewikkelde of professionele reparaties want daar zijn de bestaande winkeliers en bedrijven ten slotte voor."

SUCCESVOL Burgers vervolgt: ,,De Repairclub is een particulier initiatief, daarom wordt een kleine bijdrage per ingebracht apparaat gevraagd van 3 euro. De Repairclub in Hoevelaken draait inmiddels al vijf maanden met succes en nu gaat het ook in Nijkerk van start en we verwelkomen hier zowel ervaren als aankomende reparateurs om mee te helpen. Met veel dank heeft de Repairclub onlangs een fantastische donatie in ontvangst genomen door Gered Gereedschap Nijkerk. De Repairclub bestaat uit vrijwilligers. Momenteel zijn dat vier reparateurs, een voorzitter, een penningmeester en een gastvrouw/coördinator. Reparateurs en medewerkers worden uitgenodigd om één keer per maand mee te helpen.''

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar repairclub@xs4all.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie