Lezing Jan Terlouw
Lezing Jan Terlouw Annie Lausberg-Pater (VUN)

Lezing Jan Terlouw trekt volle zaal

1 oktober 2018 om 23:38 lokaal Deel je nieuws

Jan Terlouw gaf in een volle bibliotheek de aftrap van het lezingen seizoen. De VUN en de bibliotheek organiseren tussen 1 oktober 2018 en 9 mei 2019 in totaal 21 lezingen. Een goed gevulde bibliotheek en een interessant onderwerp door een begenadigd spreker zorgden voor een prima start van een hopelijk  mooi seizoen.


Ruim honderd aanwezigen luisterden geboeid naar het verhaal van Jan Terlouw.  Hij nam hen mee op een reis naar het verleden, het heden en de toekomst zoals hij dit ervaart. Hij startte zijn verhaal met de opmerking dat er te weinig verhalen worden verteld. Om verder te vertellen middels persoonlijke anekdotes over dat hij als kind schrijven helemaal niet leuk vond, hoe hij als vader verhalen vertelde aan zijn kinderen en uiteindelijk schrijver is geworden omdat zijn vrouw hem daartoe aanspoorde. Handig sloeg hij daarbij een bruggetje naar de politiek en zijn visie hoe een duurzame wereld te realiseren.  Zijn verhaal onderbouwde hij met feiten, werd op een aansprekende wijze verteld en afgesloten met het thema van deze lezing: ‘We kunnen niet langer wachten, we moeten zelf aan de slag op een duurzame wereld te realiseren.’

 

Na de inleiding van Jan Terlouw, was er gelegenheid om vragen te stellen. Hier werd door de aanwezigen gretig gebruik van gemaakt. Waarbij onderwerpen als zonne-energie en warmtepompen aan bod kwamen. Afgesloten werd met de treffende vraag waarom Jan Terlouw zijn verhaal begon met de opmerking dat er te weinig verhalen worden verteld. Het antwoord - kort samengevat -  op deze vraag?  Het vertellen van verhalen is een vorm van communiceren die mensen nader tot elkaar brengt.

 

Na afloop was er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en de mogelijkheid om het boekje ‘We kunnen niet langer wachten’ (of een zelf meegebracht boek) te laten signeren.

 

De bibliotheek en de VUN zien na deze prachtige openingsavond uit naar de volgende gezamenlijke activiteit en deze is al op donderdag 4 oktober waarbij in het kader van de Film & Lezing avonden de film Wild van Luc Enting door hemzelf geïntroduceerd zal worden. Voor deze avond zijn nog enkele kaarten te bestellen via de site van bibliotheek.

Lezing Jan Terlouw
Lezing Jan Terlouw
advertentie
advertentie