Sparta Nijkerk verslaat koploper DUNO

30 september 2018 om 09:06 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk lijkt de smaak te pakken te hebben in de comeptitie. Na een stroeve start werd vorige week bij Berkum gewonnen en zaterdag werd op eigen veld met 2-1 gewonnen van koploper DUNO Doorwerth.

De Spartanen toonden weinig ontzag voor de voorname kampioenskandidaat en zochten meteen de aanval. Dat leidde na een kwartier tot een eigen doelpunt van Ahmed Lak, zodat de Spartanen op voorsprong kwamen. De Nijkerkers bleven het betere van het spel houden en nog voor rust schoot Donny van der Wal prachtig de 2-0 binnen.

Na de thee wilde DUNO dezelfde verrassing als vorige week verzorgen, maar Sparta Nijkerk hield de controle over het duel. Zelf zochten de Spartanen wat minder de aanval en dus was er betrekkelijk weinig spanning. DUNO kwam niet verder dan een inzet op de paal, maar aan de andere kant raakte ook Sparta Nijkerk de paal. In blessuretijd scoorde Roy Talsma alsnog de 2-1, maar dat was te laat om het nog spannend te maken.

De tweede overwinning op rij zorgt ervoor dat Sparta Nijkerk langzaam omhoog klimt op de ranglijst en zich etjes in de middenmoot bevindt