NSC ruim langs Nunspeet

30 september 2018 om 08:51 Sport/sport

NIJKERK NSC heeft zaterdag ook zijn tweede competitieduel gewonnen. In Nunspeet werd de plaatselijke v.v. met 1-4 verslagen en daarmee nestelen de Nijkerkers zich op de koppositie van de eerste klasse.

Na een sterk begin van NSC kwam het duel steeds meer in balans, waarbij beide ploegen kans hadden op een voorsprong. Nunspeets scoorde als eerste via Gieljan Tissingh, maar Mark Fennebeumer zette al binnen tien minuten de 1-1 op het scorbord met een beheerst genomen strafscho.

In de tweede helft liet NSC zien waarom zij tot de grote favorieten van de eerste klasse behoren. Nunspeet moest achteruit, al kregen de gasteheren nog wel een strafschop, die door keeper Van Willige werd gestopt. Snel daarna viel de 1-2 van Yannick Cornelisz en NSC drukte door. Redouan Hazat knikte vervolgens de 1-3 binnen en het duel leek gespeeld.

Toen Kevin van Essen een tweede gele kaart ontving, moest NSC met tien man verder. Ondanks het offensief van Nunspeet. liepen de Nijkerkers geen verdere schade op. Sterker nog, ze tilden de eindstand naar 1-4 via een treffer van Abdelmoumin Cherkaoui.