Veensche Boys haalt zwaarbevochten zege binnen

29 september 2018 om 18:55 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys is nog altijd mede-koploper in de Tweede Klasse B na een 1-2 zege op De Meern. Een zwaarbevochten overwinning, waarbij er een hoofdrol was voor doelman Wessel Kroon. De goalie van Veensche Boys wist zijn doelgebied nagenoeg vrij te houden met miraculeuze reddingen.

De goals vielen allen in de tweede helft dat een geheel ander beeld vertoonde dan de eerste 45 minuten. De eerste helft viel met name op door zijn gezapigheid. Bij beide teams ontbrak de benodigde strijdlust om het publiek te kunnen boeien. Veensche Boys was fysiek sterker dan haar tegenstander, maar De Meern kreeg de beste kansen. Gelukkig voor de blauwen wierp de doelman van Veensche Boys, uitgeroepen tot man van de wedstrijd, zich vele malen goed voor de bal.

Pas in de tweede helft begonnen beide teams op een bloedheet en slecht bespeelbaar kunstgrasveld elkaar te betwisten op het scherpste van de snede. Terwijl De Meern zich versterkte in de voorhoede, sloeg Veensche Boys in korte tijd hard toe. Na een overtreding op Tom van Donselaar werd een vrije trap toegekend aan het team uit Nijkerkerveen. Uit die standaardsituatie wist Ivo te Velthuis te scoren met een vrije trap. Vrij snel daarna werd de marge vergroot tot 0-2 nadat Danny Brouwer een hoekschop raak kopte. In een vleug van euforie en mogelijk onoplettendheid was het binnen twee minuten alweer 1-2 na een kopbal van Jesse Schuin (De Meern). De Meern vatte hoop en zette nog diverse malen aan voor de gelijkmaker, maar doelman Kroon bleek een sta-in-de-weg.