Leerlingen van het Van Lodenstein College en hun Hongaarse gasten tijdens een uitstapje naar Amersfoort.
Leerlingen van het Van Lodenstein College en hun Hongaarse gasten tijdens een uitstapje naar Amersfoort. Van Lodenstein College

Hoevelaken hijst Hongaarse vlag

28 september 2018 om 11:33 lokaal Deel je nieuws

Een ander land, een vreemde school en taal, en ook nog eens prachtig weer. Een Hongaarse groep leerlingen mag het deze week beleven in Hoevelaken en omstreken. De leerlingen bezoeken Nederland binnen een uitwisselingsprogramma met het Van Lodenstein College in Hoevelaken.

De groep is verbonden aan een christelijke middelbare school in Sárospatak, in het noordoosten van Hongarije. Afgelopen voorjaar bracht een groep Nederlandse leerlingen al een bezoek aan de Hongaarse school.

Het Hongaarse gezelschap had vooral belangstelling voor de praktische vakken die op de vmbo-locatie in Hoevelaken worden gegeven. Niet alleen de leerlingen, maar ook de docenten droegen in de uitwisselingsweek kennis en kunde aan elkaar over.

De eerste dag kende een informele invulling, terwijl de leerlingen de dagen erna samen met hun Hollandse 'vrienden' diverse lessen volgen. Er stonden eveneens diverse culturele uitstapjes op het programma.

Het Van Lodenstein College in Hoevelaken werkt sinds dit jaar ook samen met een partnerschool in de buurt van New York.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie