Flevo dames verliezen eerste wedstrijd

26 september 2018 om 00:38 Sport/sport Deel je nieuws

Het waterpoloseizoen is weer gestart en nu ook voor de Nijkerkse dames. In het nieuwe bad en met een vernieuwd team. De dames speelden hun eerste wedstrijd tegen de Rijn. Dit team is altijd erg sterk in de eerste helft van het seizoen dus het zou een spannende eerste wedstrijd worden. De nieuwe coach van de dames Hayo Angerman gaf de dames een kort maar krachtige voorbespreking met daar in de boodschap om lekker te spelen en verdedigend de tegenpartij op het helft van het bad op te vangen.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start na een paar minuten gespeelt te hebben moest er toch een doelpunt gaan vallen helaas door een uitsluiting aan de kant van Flevo wisten een van de dames van de Rijn het net te raken. Gelukkig maakte ook de Rijnse dames even later een fout waardoor de dames van Flevo een penalty meekregen deze werd netjes binnen de palen geschoten door Naomi Heimensen. Hierdoor stond het weer gelijk.

Na een paar uitsluitingen wisten de bezoekers als eerste het doel te vinden. Door een verdedigende fout door een van de speelsters van de Rijn kreeg Flevo een man meer. Na een paar seconde wist Vera Molan de bal bij Naomi Heimensen te krijgen die hierdoor de bal achter de keepster wist te plaatsen. Ook de dames van Flevo kregen een man minder door een verdedigende fout waar de Rijn goed gebruik van wisten te maken waardoor de stand 2-3 werd in het voordeel van de Rijn.

Na een korte helft wissel lagen er al snel twee doelpunten in een voor de dames van de Rijn maar ook Jette Bokkers wist namens Flevo via een strakke bal in de linkerhoek een doelpunt te scoren. Door tweemaal een fout aan de kant van Flevo kregen de dames van de Rijn veel doelmogelijkheden maar door voortreffelijk keeperswerk van Melissa van de Horst werden deze niet benut. De dames van Flevo gingen verder om nog een laatste doelpunt achterstand in te halen. Na veel pogingen via de midvoor positie wat niet goed lukte werd er vanaf afstand geschoten door Naomi Heimensen dit schot werd beloond met een doelpunt waardoor de stand weer gelijk was. de dames van de Rijn antwoorden hierop met een tegendoelpunt waardoor ze weer een kleine voorsprong hadden op de Nijkerkse dames.

De dames begonnen aan de laatste part alleen werden er veel verdedigende fouten gemaakt aan de kant van de Nijkerkse dames. Dit had helaas als gevolg dat de dames van de Rijn heel veel doelpogingen kreeg die ze tot driemaal toe goed wisten te benutten.  De eindstand was 4-8 in het voordeel van de Rijn.