Afbeelding
Carlo van Houten

'Onwenselijke situaties' bij wonen in winkelkern

27 september 2018 om 07:11 lokaal

NIJKERK Nijkerkse ondernemers maken zich zorgen over de flexibele insteek die door de gemeente wordt gekozen voor de winkelkern.

Wijnand Kooijmans

Belangrijkste punt van zorg van het bestuur van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV) is dat in de straten rondom de 'winkelkern' wonen op de begane grond mogelijk is. Het bestuur van de NOV vindt dat dit tot onwenselijke situaties kan leiden en een diffuus winkelbeeld.

VITALE BINNENSTAD Het bestuur vindt dan ook dat wijzigingen niet zonder meer door het college van burgemeester en wethouders doorgevoerd moeten kunnen worden. Gepleit wordt aan een toetsing aan het streven te komen tot een levendige en vitale binnenstad. Toetsing kan, vindt het bestuur, bijvoorbeeld worden uitgevoerd door een op te richten toetsingscommissie die bindend advies geeft.

Drie ondernemers en drie vertegenwoordigers van Vastgoedeigenaren gaan de komende maanden een plan maken hoe het centrum er moet gaat uitzien. Onder meer wat betreft looproute en aanpak leegstand. Maar ook wat betreft veiligheid en uitstraling en de benodigde voorzieningen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie