NSC knokt zich langs Hierden

22 september 2018 om 23:45 Sport/sport

NIJKERK Het ging zaterdag een stuk moeizamer dan een week eerder in de beker, maar NSC is het competitieseizoen begonnen met een overwinning. Op de NSC Burcht werd Hierden met 2-1 verslagen.

NSC startte stroef en Hierden zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege duwen. Daarna nam NSC de leiding via een treffer van Mauro Peters, nadat Yannick Cornelisz al dichtbij was. Hierden gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam via een rake knal van Rick Boersma op 1-1. Datw as een tegenvaller voor NSC dat in die periode duidelijk de betere ploeg was.

Het spel van NSC werd in de tweede helft niet beter, omdat ze teveel meegingen in het fysieke spel van Hierden. De gasten speelden gegroepeerd en oerden op een kansje. Die kwam er een kwartier voor tijd, maar NSC doelman Van Willige redde bekwaam op een scherpe kopbal. Het leek gelijk te blijven, maar enkele minuten voor tijd pakte NSC alsnog de winst. Het doelpunt werd toegekend aan Marc Fennebeumer, nadat de bal in eens scrimmage de doellijn al leek te zij  gepasseerd.

Het maakte niet uit, want de 2-1 betekende dat NSC een overwinning boekte en de eerste drie punten binnen zijn.