NSC verrassend eenvoudig langs Veensche Boys

15 september 2018 om 21:50 Sport/sport

NIJKERKERVEEN/NIJKERK De beslissende derby tussen Veensche Boys en NSC in de beker was een prachtig affiche. De verwachte spanning bleef echter uit, want NSC bleek veel te sterk in Nijkerkerveen. De 0-5 overwinning voor de Nijkerkers was niet eens geflatteerd en NSC gaat daarmee verder in de beker.

Veensche Boys wilde NSC onder druk zetten, maar de Nijkerkers bleken er voetballend steeds eenvoudig onderuit te komen. Dat leidde tot een veldoverwicht voor NSC, wat na 20 minuten de 0-1 opleverde van Yannick Cornelisz. NSC was oppermachtig en de 0-2 (weer Cornelisz) was slechts een magere afspiegeling van de veldverhouding.

In de tweede helft speelde Veensche Boys meer van achteruit, maar het spelbeeld kantelde absoluut niet. NSC was op alle fronten beter en Veensche Boys moest zelfs af en toe (te) hard ingrijpen om de schade te beperken. Dat lukte niet, want Dave Knikker schoot strak de 0-3 binnen. Tristan Wallet had goed opgelet, want hij deed bij de 0-4 ongeveer hetzelfde. Wallet zorgde ook voor de 0-5 en gaf NSC daarmee een prima gevoel voor het begin van de competitie.

Veensche Boys kon als enige excuus aandragen dat er enkele belangrijke spelers afwezig waren, maar het verschil met de 'buren' uit Nijkerk was zaterdag wel erg groot. Waar NSC klaar lijkt voor de competitie, moet Veensche Boys de komende week nog hard werken aan de laatste voorbereiding.

advertentie
advertentie