Nog geen winst voor Sparta Nijkerk

15 september 2018 om 21:39 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk wist zaterdag voor het eerst te scoren in de competitie. Driemaal werd het net gevonden tegen Staphorst, maar helaas voor de Nijkerkers deden de gasten dat ook. Het duel eindigde in 3-3, dus opnieuw geen winst voor de Spartanen.

Met een andere opstelling begon Sparta Nijkerk sterk aan het duel tegen Staphorst, maar waren er kansen voor beide doelen. Janic Makizodila liet zien dat Eric Speelziek hem niet voor niets in de spits had geposteerd, want hij zette de Spartanen aan de leiding. Twee minuten later was Martijn Brakke echter ook succesvol, zodat het weer gelijk stond. Mike Reuvers zette Staphorst op slag van rust zelfs op 1-2.

Na de pauze was de eerste enorme kans voor Staphorst, maar de paal bracht redding. Donny van der Wal gaf de Nijkerkers weer hoop met een mooie 2-2. Toen Makizodila enkele minuten voor tijd de 3-2 scoorde, leek de eerste cometitiewinst binnen bereik. Net als in de eerste helft werd de voorsprong echter snel weggegeven en weer was Brakke de doelpuntenmaker. De 3-3 was wellicht een terechte uitslag, maar toch zullen de Spartanen balen dat ze in de slotfase de winst hebben verspeeld.