'Zomeravondpotje' levert 4-1 zege op

15 september 2018 om 22:28 Sport/sport Deel je nieuws

Ondanks een hele vroege achterstand hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk relatief eenvoudig afgerekend met SJO JCHW (Jeugd Combinatie Hoonhorst Wijthmen) VR1, dat net als de Spartanen uitkomt in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. De derde en laatste bekerwedstrijd leverde een 4-1 overwinning op.

Sparta Nijkerk mocht even na vijven aftrappen, trok meteen ten aanval, maar vergat vervolgens te verdedigen bij de tegenaanval van JCHW. Zo liep het na 2 minuten, net als voorgaande 2 wedstrijden, al weer achter de feiten aan.

Gelukkig werd het snel 1-1; Christianne van Bloemendaal werd in de 9e minuut neergehaald binnen de 16 meter en Eline Tingen benutte de strafschop.

Het restant van de eerste helft was niet best. Het was net een partijtje ‘zomeravondvoetbal’; weinig tempo en beleving. Daarnaast was de onderlinge afstemming op het veld ook nog niet optimaal, het was echt zoeken naar elkaar.

Sparta Nijkerk was wel de betere ploeg en beloonde zichzelf daarvoor met een treffer vlak voor rust. Het was Elouise van Essen die haar eerste treffer in Oranje maakte, na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Sanne van de Pol.

Na rust werd het duel snel beslist met treffers in de 49e minuut (kopbal Kataline Hiensch uit een corner van Demi van den Brink) en de 56e minuut (diagonaal schot Eline Tingen).

Sparta Nijkerk ging wat soepeler voetballen en kon zich makkelijk veroorloven een aantal wissels door te voeren. Kansen op een grotere voorsprong waren er ook, maar deze werden helaas niet omgezet in doelpunten, zodat er een 4-1 eindstand op het scorebord kwam.

Volgende week zaterdag 22 september gaat de competitie van start met een uitwedstrijd tegen AZSV VR2 in Aalten. De voorbereiding zit erop met 2 overwinningen en 1 nederlaag, maar het team is nu pas compleet en zal nog wat meer tijd nodig hebben om echt ingespeeld te raken. Met de aanwezige kwaliteit en met de juiste wedstrijdinstelling moet dat zeker gaan lukken.