Veensche Boys houdt zicht op 2e ronde

8 september 2018 om 20:56 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Een week na de nederlaag tegen Hooglanderveen heeft Veensche Boys zich goed hersteld tegen FC Horst. De 2-1 overwinning was mager, maar vooral vertekend, want Veensche Boys was duidelijk de betere ploeg.

De overwinning van Veensche Boys betekent dat er nog steeds kans is om door te gaan in de beker, omdat NSC en Hooglanderveen gelijk speelden (2-2). Het duel van volgende week tegen NSC is voor beide ploegen de kans om de volgende ronde te behalen.

Tegen FC Horst was Veensche Boys voetballend sterk, maar kwam het in de eerste helft wel op een achterstand. De Boys lieten zich echter niet uit het veld slaan en bleven het doel van de gasten bestoken. Zo werd na een uur een schot van Niels Buijtenhuis met moeite gepareerd door de doelman van Horst en kon Danny Brouwer in de rebound de 1-1 aantekenen.

 De gelijkmaker gaf Veensche Boys een extra impuls en er volgden legio kansen op meer. Nico van den Brom tekende even later de 2-1 aan en had het duel helemaal kunnen beslissen. Zijn strafschop eindigde echter op de paal, zodat de eindstand 2-1 bleef. Volgende week gaan NSC en Veensche Boys in een derby uitmaken of zij de volgende ronde kunnen bereiken, waarbij Hooglanderveen echter nog roet in het eten kan gooien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie