Leerzame middag Sparta Nijkerk VR1

9 september 2018 om 14:02 Sport/sport Deel je nieuws

Met een selectie die niet helemaal compleet was, hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk het in de 2e helft moeten afleggen tegen een ingespeeld en ervaren Be Quick ’28 VR4. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 4-1 voor de vrouwen uit Zwolle.

Sparta Nijkerk begon de bekerwedstrijd furieus met 2 corners en een fraai schot van Eline Tingen die uit de kruising gehaald werd door de keepster van Be Quick ’28. Maar net als een week eerder was de eerste de beste tegenstoot meteen weer een doelpunt; 1-0 in de 4e minuut.

De teams waren aan elkaar gewaagd; Be Quick ‘28 had het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Sparta Nijkerk. Een 1 op 1 kans en een schot op de lat van Christianne van Bloemendaal waren de voorbode voor de verdiende gelijkmaker. Een scherp aangesneden corner van Demi van den Brink werd bij de 2e paal binnen getikt door Jivika van Loenen. In de kleedkamer de complimenten voor een prima eerste helft.

De tweede helft een ander beeld; Be Quick ’28 had de wind mee en liet zien over een uitstekende ploeg te beschikken. Met verzorgd opbouwend voetbal werd Sparta Nijkerk terug gedrongen op de eigen helft. Het wist steeds een vrijstaande speelster te vinden en met een (topklasse) keepster die alle mogelijke gevaar van de Spartanen wist te onderscheppen, kwam de 2-1 niet uit de lucht vallen; een voorzet vanaf rechts werd in de 63e minuut subtiel langs de keepster getikt.

Sparta Nijkerk was niet meer bij machte om deze achterstand ongedaan te maken en moest nog 2 tegendoelpunten incasseren. In de 70e minuut werd het 3-1 (schot uit de draai) en 10 minuten voor tijd werd een corner binnen gewerkt, waardoor het uiteindelijk 4-1 werd.

Een leuke wedstrijd met veel leerpunten voor Sparta Nijkerk, dat duidelijk nog in de voorbereiding zit. De eerste helft geeft echter voldoende aanknopingspunten voor een mooi seizoen.

Volgende week zaterdag 15 september kan het met een completere selectie weer verder gaan bouwen in de laatste bekerwedstrijd, om 17:00 uur thuis tegen SJO JCHW VR1.