De defensie van SVZW gaf weinig weg, ook op het moment dat Yordi Schols gevaarlijk dreigde te worden.
De defensie van SVZW gaf weinig weg, ook op het moment dat Yordi Schols gevaarlijk dreigde te worden. ARJEN GERRITSMA

'We moeten niet verwachten dit soort ploegen van de mat te tikken'

5 september 2018 om 09:11 Sport/sport

NIJKERK Het seizoen in de Hoofdklasse is begonnen voor Sparta Nijkerk. Het werd niet de opening zoals gehoopt, want de Nijkerkers kwamen op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen SVZW uit Wierden.

Rob Schoon

Het doelpuntloze gelijkspel tegen een promovendus SVZW was voor velen wellicht een verrassing, maar trainer Eric Speelziek was niet verbaasd. ,,Deze tegenstander gaat het prima doen in de Hoofdklasse. Ze hebben een stugge ploeg met goede verdediging en drie aanvallers die vorig seizoen samen zestig maal scoorden."

BELEVING Speelziek weet dat er veel verwacht wordt van zijn ploeg binnen de club. ,,Er is een prachtige beleving binnen deze vereniging, dat was ook één van de redenen om hier te komen. Toch moet iedereen niet ineens verwachten dat we zomaar even mee gaan doen om de titel. Daar komt veel bij kijken, al streven we er als selectie en begeleiding natuurlijk wel naar."

De Spartanen zagen rond de zomer tal van spelers vertrekken en nieuwe komen, met Speelziek als de nieuwe trainer. ,,Ik speel graag vooruit en dat zullen we altijd proberen. Maar dat betekent niet dat we onnodige risico's nemen. Om in de top mee te doen, moet de ploeg op derde divisie-niveau acteren. Verdedigend lukt ons dat momenteel, maar het middenveld en de aanval zijn nog niet op dat niveau."

TE WEINIG GEVAAR ,,We hadden zaterdag veel balbezit, maar werden te weinig gevaarlijk voor het doel. Pas in de laatste fase, met Janic Makizodila erbij in de aanval, waren we dicht bij een treffer. SVZW kreeg daarnaast ook enkele goede kansen, dus wat dat betreft kan ik wel leven met de 0-0 eindstand, al had ik natuurlijk veel liever de eerste wedstrijd gewonnen."

Daarmee blijft Speelziek realistisch over de kansen van zijn ploeg. ,,We hebben een ploeg die goed kan voetballen, maar moeten dat nu hele wedstrijden laten zien. We, en ook de omstanders, moeten niet meteen verwachten dat we ploegen als SVZW zomaar even van de mat tikken. Daar willen we naartoe en ik verwacht dat we daar komen, maar het gaat niet van de ene op de andere dag."

FAVORIETEN Na één wedstrijd is er nog weinig te zeggen over de titelkandidaten, maar Speelziek ziet wel twee ploegen hoge ogen gooien. ,,Ploegen als Genemuiden en DUNO D zijn naar mijn mening momenteel verder dan wij. Zij hebben veel goede spelers die al langer met elkaar spelen. Zij zijn de te kloppen ploegen naar mijn mening in deze Hoofdklasse. Duidelijk is in ieder geval dat je in deze competitiewedstrijden niet zomaar wint."

Speelziek blijft werken aan de verdere ontwikkeling van zijn ploeg. ,,Er is veel beleving in deze selectie en we werken continu aan het verder verbeteren van ons spel. Daarbij streven we naar een hoge klassering. De snelste manier om beide doelen te bereiken zijn goede resultaten. Dus gaan we komende zaterdag bij DETO Twenterand in Vriezenveen opnieuw proberen de drie punten te pakken."

advertentie
advertentie