Team bedankt sponsoren
Team bedankt sponsoren Jacqueline Dam

Jonge rijders SSVN skeeleren 24 uur voor KiKa

3 september 2018 om 11:48 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag, 31 augustus, was het terrein van Flevonice in Biddinghuizen omgetoverd in een evenemententerrein voor 24kika, 24 uur skeeleren voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Jong en oud staan aan de start. Zo ook 7 wedstrijdrijders van Schaats- en Skeelervereniging Nijkerk: Diede Wallet (14), Demi Meinten (13), Henk van Gugten (13), Mathijs de Feijter (14), Carlijn Kaaij (13), Jorinde van de Akker (13) en Luna van Polen (12). Samen trainen ze drie keer per week en staan ze aan de start voor skeeler en schaatswedstrijden. Dit is een andere uitdaging: maar liefst 24 uur skeeleren voor het goede doel. Al in februari werden de plannen gesmeed. Iedereen was enthousiast en ook de naam werd snel gevonden Snelle Slakken van Nijkerk, SSVN dus. Door middel van sponsoren en lootverkoop werd zoveel mogelijk geld opgehaald voor Kika.

Om 15 uur klonk het startschot. Rond de start klinkt muziek en de speaker zorgt voor de nodige afleiding en vermaak. Een ronde is 3 kilometer en ieder team bepaalt zelf de taktiek. De jonge SSVN-ers willen tempo houden, daarom wordt iedere ronde een estafette stokje doorgegeven aan de volgende rijder. Van middernacht tot 6 uur mogen de rijders van kidsteams slapen. In de loop van de avond wijzigt het plan, het gaat zo goed dat de rijders door willen. In de tussenstand blijken ze gedeeld tweede te liggen en deze fanatieke rijders en rijdsters willen dan natuurlijk tweede worden. In toerbeurten wordt een paar uur geslapen (of een poging gedaan). De trainers zijn als steun aanwezig en helpen de rijders door de nacht. Tegen de ochtend is het koud, 8 graden en begint de vermoeidheid mee te spelen. Gelukkig gaat om 8 uur de muziek weer aan en begint de zon te schijnen. In de tussenstand blijken ze nu 4 ronden voor te liggen op de nummer drie. De laatste uren wordt nog flink doorgereden om zo veel mogelijk ronden op de klok te zetten. Meer dan 200 rondjes, zou het lukken?

Om klokslag drie uur is de finish, alle Nijkerkse rijders hebben de 24 uur gehaald! De jonge SSVN-ers hebben samen maar liefst 213 ronden, dus ruim 600 kilometer, gereden in 24 uur! Deze prestatie was goed voor de 2de plaats bij de kids teams.

Het SSVN team heeft met deze prestatie ruim 5000 euro bij elkaar geskeeler en in totaal is dit weekend meer dan 126.000 euro opgehaald voor Kika. De rijders willen graag alle sponsoren en iedereen die lootjes heeft gekocht hartelijk bedanken. Zonder u was dit niet gelukt!

Een mooi aandenken voor team en support
Podium foto
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie