Doelpuntloze seizoensopening Sparta Nijkerk

1 september 2018 om 20:53 Sport/sport

NIJKERK Het eerste competieduel van Sparta Nijkerk eindigde zaterdag in 0-0 tegen promovendus SVZW. Voor velen een teleurstelling, maar trainer Eric Speelziek was realistisch na afloop. ,,We zijn nog niet op het niveau dat we nastreven."

,,Om in de top van de hoofdklasse mee te doen, moet de ploeg minimaal het niveau van de derde divisie hebben. Die potentie zit in de selectie, amar zo ver zijn we nog niet. En vergeet niet dat SVZW een goede ploeg heeft met een sterke verdediging en gevaarlijke aanvallers."

SVZW hing achterover en liet Sparta Nijkerk het spel maken, maar de tegenaanvallen zorgden meestal voor het grootste gevaar in Nijkerk. Pas toen de Nijkerkers in de laatste fase van het duel meer risico's namen, was de zege dichtbij. Verder dan een bal op de lat van Frank Heus kwam de thuisploeg echter niet. Omdat de gasten ook niet wisten te scoren, eindigde het duel in 0-0.

,Men moet niet verwachten dat we ploegen zo maar even van de mat spelen. We hebben goede fasen in ons spel en die moeten we uitbouwen. Zaterdag was in ieder geval niet goed genoeg om SVZW te verslaan."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie