Sparta Nijkerk VR1 - 2018-2019
Sparta Nijkerk VR1 - 2018-2019 Arjen Gerritsma

Sparta Nijkerk VR1 verslaat tweedeklasser Heino met 2-1

2 september 2018 om 13:47 Sport/sport Deel je nieuws

De wedstrijd tussen de heren van Sparta Nijkerk en SVZW leverde helaas geen doelpunten op, maar gelukkig kreeg het publiek nog een toetje voorgeschoteld. Om 17:00 uur was het de beurt aan de vrouwen van Sparta Nijkerk om te laten zien wat ze in huis hebben. Het publiek werd niet teleurgesteld. Na een 0-1 ruststand wonnen de vrouwen heel knap met 2-1 van 2e klasser Heino VR1.

Sparta Nijkerk promoveerde afgelopen seizoen van de 4e naar de 3e klasse en kon in de eerste bekerwedstrijd meteen vol aan de bak tegen het een klasse hoger spelende Heino VR1.

Vanaf de aftrap bleek echter al snel dat Sparta Nijkerk minimaal gelijkwaardig was aan Heino. Het nam het initiatief en speelde veel op de helft van de tegenstander. De eerste kansjes waren dan ook voor de Spartanen.

Maar Heino bleek effectiever in de afronding; de eerste de beste uitval (in de 13e minuut) leverde meteen de 0-1 op. Hoewel Sparta Nijkerk nog erg slordig en onwennig speelde, raakte het niet van slag door deze tegentreffer. Sterker nog, het had bij rust ook met 3-1 voor kunnen staan als  de kansen gewoon benut zouden worden.

Met een paar omzettingen in de rust kreeg het publiek in de 2e helft uiteindelijk toch waar het op gewacht en gehoopt had; doelpunten van Sparta Nijkerk!

In de 55e minuut kopte Eline Tingen een corner van Demi van den Brink knap binnen en 3 minuten later werd Christianne van Bloemendaal de diepte ingestuurd door Jivika van Loenen. Met een fraaie lob zette ze Sparta Nijkerk verdiend op voorsprong.

Ondanks de vermoeidheid die toesloeg, kwam deze voorsprong niet meer in gevaar. Sara Groters trakteerde het uitzinnige publiek zelfs nog op een heuse panna achter haar standbeen langs en dus kon iedereen tevreden naar huis!

Een mooi begin van de Sparta Leeuwinnen dat vertrouwen geeft voor het nieuwe seizoen.

Zaterdag 8 september speelt Sparta Nijkerk VR1 een uitwedstrijd tegen Be Quick ‘28 VR4 (opnieuw voor de beker).