Afbeelding
Harry Koelewijn

Verkeersmaatregelen Domstraat opgeheven: 'Geen enkel nut'

29 augustus 2018 om 17:55 lokaal

NIJKERK De verkeer belemmerende maatregelen op de Domstraat in Holkerveen zijn opgeheven. Deze hadden, zo zegt het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders, geen enkel nut meer maar wel nadelen. De maatregel is door de gemeente Amersfoort genomen in overleg met Nijkerk.

Wijnand Kooijmans

Dat antwoord het college naar aanleiding van vragen van de raadsfractie van De Lokale Partij. In tegenstelling voor voorheen mag op de kruising Oeverweg-Domstraat nu ook afgeslagen worden in plaats van dat alleen rechtdoor mag worden gereden.

De Lokale Partij kwam tot de vragen omdat enkele jaren geleden met de gemeente Amersfoort afspraken zijn gemaakt betreffende het afsluiten voor verkeer vanuit Vathorst en Nijkerk richting de Domstraat. Volgens het college was de afspraak de route tussen Nijkerk/Holkerveen via de Domstraat en de wijk Laak 3 naar de Laakboulevard en de rest van de wijk Vathorst voor motorvoertuigen af te sluiten. Deze afspraak staat, zo geven burgemeester en wethouders aan, nog steeds recht overeind.

OVERBODIG Doorgaand verkeer van Nijkerk/Holkerveen via de betreffende route is al onmogelijk voor motorvoertuigen door afsluitingen op andere locaties. Daarmee zijn de verkeer belemmerende maatregelen op de kruising van de Oeverweg en de Domstraat overbodig. Het plan de maatregelen op te heffen is gepubliceerd maar heeft niet geleid tot het indienen van bezwaarschriften.

Meegespeeld heeft ook dat motorvoertuigen vrijwel dagelijks gebruik maken van het fietspad in Laak 3. Dat heeft er voor gezorgd dat er een aantal aanrijdingen zijn ontstaan met de betonnen blokken welke waren geplaatst op de Oeverweg. Dat leidde tot schade aan zowel de voertuigen als de betonblokken. Het herstel en het rechtzetten van de betonblokken zorgde in de praktijk voor extra kosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie