Afbeelding
import

'Leerlingenvervoer nagenoeg probleemloos'

29 augustus 2018 om 12:18 lokaal

NIJKERK Het leerlingenvervoer voor kinderen richting het speciaal onderwijs in de regio Nijkerk is de eerste dagen na de zomervakantie 'nagenoeg probleemloos verlopen'. Dat geeft Regio FoodValley-woordvoerder Chrit Wolfhagen desgevraagd aan.

Jannes Bijlsma

Afgelopen maandag openden ook de scholen in de regio midden, waar ook Nijkerk onder valt. Zo'n achthonderd leerlingen gingen mee met de busjes van Valleihopper richting hun school. Vorige week startte het vervoer al voor kinderen die in de zuidelijke regio van Nederland naar school gaan en dat verliep - op een enkel probleem na - goed. De gemeente Barneveld droeg het vervoer vorig jaar over aan FoodValley, samen met een aantal andere gemeenten. Toen verliep dat na de schoolvakantie chaotisch, door een zeer gebrekkige voorbereiding.

Daar heeft FoodValley zijn lessen uit getrokken, aldus Wolfhagen. ,,Iedereen stond op scherp. Het mocht niet fout gaan. En dat ging het ook niet. Natuurlijk was er een aantal incidentjes, zoals een auto die niet startte. Daar is de starthulp naartoe gegaan en de kinderen kwamen alsnog op tijd op school aan. Verder hebben we van enkele ouders gehoord dat hun kinderen langer dan de toegestane negentig minuten in de auto hebben gezeten. Daar doen we uiteraard onderzoek naar."

Wolfhagen wil het nog enkele dagen aanzien, voordat hij echt tevreden terug kan kijken op de start van het schooljaar. ,,Elke dag zijn de routes anders, dus het is nog afwachten hoe het de rest van de week gaat. Op dit moment durf ik te zeggen dat het 'goed' is gegaan. Niet 'uitzonderlijk goed', maar wel gewoon goed. Dit willen we vasthouden."

Moeder Erica van Everdingen uit Barneveld, lid van de klankbordgroep met ouders die na het debacle van vorig jaar werd opgericht, geeft ook aan dat het vervoer voorlopig beduidend beter verloopt dan toen. ,,Mijn mailbox ontplofte destijds. Nu is het een stuk rustiger." Toch ziet Van Everdingen nog wel wat verbeterpunten. ,,Het komt inderdaad voor dat kinderen langer dan negentig minuten in de bus zitten. Dat kan echt niet. En in zijn algemeenheid vind ik de communicatie tussen de instanties die het beleid maken en de mensen die gebruik maken van het vervoer nog steeds niet erg goed. De afstand tussen leefwereld en beleidswereld is onwijs groot."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie