Het bestuur van de stichting kijkt uit naar een mooi evenement.
Het bestuur van de stichting kijkt uit naar een mooi evenement. Rene Bleeker

Veel inwoners kunstzinnig en artistiek

30 augustus 2018 om 15:14 lokaal

HOEVELAKEN Op volle toeren wordt door het organisatieteam van Stichting Kunstroute Hoevelaken gewerkt aan een succesvol evenement op zaterdag 29 en zondag 30 september. Er hebben zich vijfenvijftig deelnemers aangemeld die op ruim veertig locaties hun werken tonen. Met trots wordt de zeer uitgebreide website gepresenteerd, gebouwd door bestuurslid René Bleeker.

Anneke Martini

De fraaie catalogus, gemaakt door Marie Jeanne Wijnbeek, is opnieuw een collectorsitem. Deze is, vanaf half september, weer te verkrijgen bij de diverse winkeliers in het dorp. De traditionele overzichtstentoonstelling wordt tijdens het weekeinde van de Kunstroute gehouden in dorpshuis De Stuw, in het hart van het dorp.

Het doel van de kunstroute is om artistieke inwoners op een laagdrempelige wijze bij een breder publiek bekend te maken. Deze jaarlijks terugkerende Kunstroute, inmiddels de elfde editie, heeft in Hoevelaken, de regio en ver daarbuiten naamsbekendheid opgebouwd en trekt honderden bezoekers. Een groot deel van de professionele en amateur exposanten schrijft zich jaarlijks in waardoor er een vaste kern is ontstaan. De organisatoren zijn ieder jaar verrast door weer nieuwe Hoevelakense exposanten, met daarnaast hun gastdeelnemers. Het blijkt dat er in het dorp veel mensen wonen die actief zijn op kunstzinnig en artistiek gebied.

AANBOD Er is veel afwisseling in het aanbod: Beeldhouwwerk uit hout en steen, houtdraaiwerk, keramiek, weefkunst en textiele werkvormen, glaskunst, fotografie, schilderkunst, sieraden en woordkunst. Voor de kinderen is er op zaterdag op de Brink de mogelijkheid om zelf een graffiti schilderij te maken. Verder zijn er tal van nieuwe impulsen waaronder zang, dans, muziek, toneel en etalagekunst. Deze laatste is gedurende de gehele maand september te zien bij verschillende winkels en ondernemers.

Het Voice Company Koor treedt zondags op, Toneelgroep Het Gebeuren verzorgt een aantal optredens, er is een troubadour met accordeonspel en er zijn muziekoptredens op Van Dedemlaan 35.

BESTUUR Hoevelakense inwoner Ed Nolens, zelf exposant, is PR-man van het bestuur. Dit bestaat uit André Spruitenburg, Trudy Wijman, Jannet Borghuis, Mirjam Bresscher, Jos Brinkhuis, René Bleeker met daarnaast op de achtergrond Fonny van Raaijen die, ondanks dat zij na zo veel jaren is teruggetreden, met raad en daad beschikbaar blijft. Ed Nolens: ,,Dankzij de sponsors, vooral de Gemeente Nijkerk, de ondernemers van Hartje Hoevelaken, de Rabo Clubkas Campagne, een groot aantal bedrijven en Vrienden van de Kunstroute zijn er geen financiële problemen, zij zorgen voor de continuïteit. Om jongeren bewust te maken van beeldende kunst is ook de jeugd van Hoevelaken betrokken bij dit evenement met het graffiti project. Wij zijn heel blij met de website waarop van elke deelnemer werken worden getoond. Deze site is zo toegankelijk en adequaat opgezet dat belangstellenden heel snel veel informatie kunnen krijgen."

Meer op www.kunstroutehoevelaken.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie