Hunter Stunter maakt plaats voor woningbouw

28 augustus 2018 om 17:26 lokaal

NIJKERK Hunter Stunter verdwijnt van de Vetkamp in Nijkerk. Het gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor een complex met zes appartementen.

Wijnand Kooijmans

Het terrein heeft momenteel nog de bestemming detailhandel. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders is echter bereid mee te werken aan een wijziging naar de bestemming wonen. De omliggende percelen hebben al een woonbestemming.

WINKELRUIMTE Zowel de huidige winkelruimte als de daarboven aanwezige woonruimte worden gesloopt. Het nieuw te realiseren hoofdgebouw wordt ongeveer even breed als het huidige pand maar anderhalf keer zo diep. De nieuwbouw gaar bestaan uit twee woonlagen met kap waarbij aan de achterzijde van het pand een losstaand trappenhuis met lift wordt gerealiseerd. Op het terrein aan de achterzijde van het toekomstige appartementencomplex worden parkeerplaatsen en bergingen gebouwd. De bergingen dienen als geluidsbuffer voor de woningen aan de Wilhelminastraat.

Het perceel leent zich, zo is de mening van het college, prima voor woningbouw. Ook de oplossing voor het parkeren wordt toegejuicht. Zeker gezien de huidige situatie waarbij het parkeren vooral aan de voorzijde langs de Vetkamp plaats vindt.

INLOOPAVOND De aanvrager wordt wel verplicht een inloopavond te houden voor omwonenden en belanghebbenden. Die krijgen dan de kans te reageren op het ontwerp. Naar aanleiding van eventuele reacties wordt bekeken of het plan moet worden gewijzigd.

advertentie
advertentie