Foto tijdens de gemeenteraad op 6 maart
Foto tijdens de gemeenteraad op 6 maart gemeente Nijkerk

Speelveld opgeknapt dankzij plan Jeugdgemeenteraad

23 augustus 2018 om 16:28 lokaal

NIJKERK Enkele leerlingen van de Oranje Nassauschool zullen op maandag 27 augustus om 16.00 uur het opnieuw ingerichte speelveld officieel openen. Het speelveld, dat ligt aan de Van Oldenbarneveltstraat in Nijkerk, was toe aan een opknapbeurt. Tijdens de Jeugdgemeenteraad in maart van dit jaar werd het plan van de school om het speelveld op te knappen, gekozen als beste plan.

Voor de uitvoering van het winnende plan van de Jeugdgemeenteraad was vijfduizend euro beschikbaar. Door samenvoeging met budget voor gepland onderhoud kon het plan van de leerlingen helemaal uitgevoerd worden. Het veld is opnieuw ingericht en er is een nieuw klimtoestel geplaatst. Voor de zomervakantie hebben leerlingen van groep 8 van de Oranje Nassauschool meegedacht over de indeling van het speelveld. Ze zijn ook de buurt ingegaan om aanwonenden te informeren over de veranderingen.

KENNISMAKEN MET POLITIEK Dit jaar deden twaalf basisscholen mee aan de Jeugdgemeenteraad van de gemeente Nijkerk. De gemeenteraad vindt het belangrijk om jongeren te betrekken bij de lokale politiek en hen zelf te laten ervaren hoe democratische besluitvorming werkt. Aan de leerlingen van groep 8 van de deelnemende scholen werd dit jaar gevraagd om een plan te maken waar kinderen in de gemeente Nijkerk blij van zouden worden. Op de dag van de Jeugdgemeenteraad presenteerden de leerlingen hun plannen in kraampjes in de hal van het stadhuis. Tijdens de vergadering van de Jeugdgemeenteraad op 6 maart bespraken de leerlingen de voorstellen. Op deze taak waren de leerlingen 's middags voorbereid door de 'gewone raadsleden'. Na het debat volgde de stemming en daar kwam het plan van de Oranje Nassauschool als winnaar uit de bus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie