Afbeelding
Esther Zuurmond

Collage Kunstcentrum presenteert programma

22 augustus 2018 om 10:00 lokaal

HOEVELAKEN Stichting Collage Kunstcentrum is al gedurende twintig jaar de grootste aanbieder voor kunstzinnige vorming in Hoevelaken en omstreken. Jaarlijks volgen honderden deelnemers één of meerdere van de vijftig cursussen en/of workshops. Dit brede aanbod loopt uiteen van schilderen in diverse technieken, (fotografisch)tekenen, pastel en beeldhouwen in diverse technieken, glaskunst, brons gieten en keramiek tot fotografie en kinderatelier.

Anneke Martini

Het jaarprogramma wordt deze week verspreid via deze krant. Tijdens de Dorpsdag op 25 augustus is Collage tussen 12.00 en 15.00 uur vertegenwoordigd op de Brink en bij de Uitmarkt in De Stuw. Tijdens de Kunstroute op 29 en 30 september is het kunstcentrum op Zuiderinslag 4B open van 11.00 tot 17.00 uur. Er wordt een expositie gehouden en een aantal docenten is aanwezig voor informatie.

Naast langere cursussen van tien lessen waarin dieper op de technieken wordt ingegaan, zijn de korte van vijf lessen populair. Veel belangstelling is er voor een breed aanbod aan workshops.

INITIATIEF Twintig jaar geleden nam beeldend kunstenaar/docent Rolina van Vliet het initiatief voor de oprichting van een centrum voor beeldende vorming in haar woonplaats Hoevelaken. Schilderes Pien Schouten haakte als docent snel aan. In de loop der tijd breidde het aantal docenten uit, met daarnaast gastdocenten.

Woordvoerder Esther Zuurmond: ,,Nieuw is een serie 'startcursussen' en een aanbod aan bijzondere technieken dat alleen in Hoevelaken wordt aangeboden. Het Kunstcafé op vrijdagmorgen biedt een goede gelegenheid om individueel creatief aan de slag te gaan. De ervaring leert dat deze amateur beeldend kunstenaars elkaar inspireren en stimuleren en van elkaar leren. Schildersezels, tafels en beeldhouwblokken staan ter beschikking."

NIEUW Niet alleen de bekende cursussen worden aangeboden, er zijn nieuwe initiatieven waarvoor nieuwe docenten zijn aangetrokken. Bijvoorbeeld Werken met steen en klei voor kinderen van 8-12 jaar door Susan Koopman; Aquarel basis en vervolg door Anna Seehausen; Kennismaken met diverse technieken en Basis portret maken door Ageeth Engels; Olieverf schilderen en tekenen met pastelkrijt onder leiding van Elske van Scherpenzeel; Beeldhouwen door Gretha Wassing. Het Kinderatelier op donderdag met docente Evelien Kooloos is populair. Nieuw zijn onder meer fotografisch tekenen en modelschetsen; startcursus acryl schilderen; startcursus abstract; 3x wekelijks keramiek vogelhuisje, keramiek schaal en keramiek kerstdecoraties maken. Nieuw zijn ook Glaskunst deel 1 en deel 2, evenals basiscursus Fotografie.

OPGEVEN Geïnteresseerden wordt aangeraden in verband met de snelle start van een aantal cursussen – begin september- zich snel op te geven tijdens de Dorpsdag, Uitmarkt of via de website. Informatie via 06-53415382 of 033-25347738, e-mail info@collage-hoevelaken.nl en www.collage-hoevelaken.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie