Afbeelding
Margreet Hendriks

Prelude van een nieuwe lockdown bij HairXclusive

Corona

NIJKERK Een bezoekje aan de kapper is altijd al een feestje, maar met het oog op de naderende kerstdagen deed men er zaterdag bij HairXclusive Josine nog een extra schepje bovenop. In de salon aan de Kolkstraat konden de klanten namelijk genieten van sfeervolle live muziek. De klassieke tonen en de verleidelijke stukjes chocoladetulband bij de koffie of thee zorgden voor een perfecte opmaat naar de feestdagen. 

door Margreet Hendriks

De opperbeste stemming werd echter, naarmate de dag vorderde, steeds meer overschaduwd door de geruchtenstroom uit Den Haag dat de oprukkende Omikron variant van het coronavirus het land wel eens weer een in een nieuwe, harde lockdown zou kunnen storten. Die vrees bleek in de vroege zaterdagavond bewaarheid te worden. 

HairXclusive moet, net als alle andere kapperszaken, niet-essentiële winkels, horeca en tal van andere publiekssectoren in Nederland per direct de deuren sluiten. Een drama voor al die ondernemers en een grote tegenvaller voor de klanten die hun plannen voor de (voorbereiding) van de naderende feestdagen in het water zien vallen. 

Met dit sombere nieuws werd het verrassende en sfeervolle muzikaal onthaal bij HairXclusive achteraf gezien de prelude van een nieuwe lockdown. Hoe triest in deze feestelijke decembermaand.

advertentie