Afbeelding
WSN

‘Huize St. Jozef is toe aan een nieuw gebouw’

17 juni 2021 om 16:46 Zorg

NIJKERK Huize St. Jozef krijgt een nieuw gebouw. Hoewel het nu alleen nog gaat om een plan, is Woningstichting Nijkerk al wel druk met de voorbereidingen: ,,Het wordt tijd voor een nieuw gebouw om de zorg ook in de toekomst te kunnen waarborgen.” 

Huize St. Jozef werd in de 19e eeuw gebouwd als onderdak voor arme, oudere Rooms-Katholieken. Het brandde af en er kwam een versie 2.0. in 1972. Sinds die tijd is er niet veel veranderd en het gebouw begint op te raken, schrijft de WSN. Zo zijn er technische mankementen en voldoet het gebouw niet aan de huidige eisen als het om prettig wonen gaat. De WSN noemt een aantal voorbeelden: de badkamer is te klein, een goed bed past niet door de deur, de lift is oud, met je rollator over drempels is lastig en in de warme zomers van de afgelopen jaren wordt het erg warm in het huis. 

PLAN Maar, de sfeer van Huize St. Jozef moet blijven, is de WSN stellig. Daarom wil Woningstichting op termijn een gebouw bouwen om de wensen van bewoners en medewerkers heen. ,,Dat wordt wonen met een plus. De plus kan omschreven worden als een levendige en veelzijdige plek om te wonen. Het accent ligt veel meer op beleven. Het is leuk om te wonen, te komen en steeds wat te beleven”, aldus de WSN. ,,Op korte termijn gebeurt er voorlopig nog niets concreets, het gaat nu om het plan.” 

3D-SCHETS Op initiatief van Woningstichting Nijkerk wordt, onder leiding van Bureau Bos Architecten en Hiltjo Graafland, met geïnteresseerde partijen hard gewerkt aan een 3D-schets voor het Nieuwe St.Jozef. De komende maanden wordt duidelijk welke partijen aansluiten, zodat er een intentieovereenkomst getekend kan worden in de zomer. Daarna wordt gezamenlijk de visie verder ontwikkeld en concreter wat precies de bedoeling is. ,,Een ding is zeker; het mooie karakter van St.Jozef blijft, versterkt door levendigheid, veelzijdigheid, en de verbinding met de omgeving en het centrum.” 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie