Afbeelding
Pixabay

Gemeente Nijkerk sluit zich aan bij samenwerkingsverband tegen zorgfraude

1 juni 2021 om 16:04 Zorg

NIJKERK Om misbruik van zorggeld eerder te signaleren, sluit de gemeente Nijkerk zich aan bij het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). ,,Door aan te sluiten bij dit samenwerkingsverband kunnen we meer informatie delen en dus effectiever optreden tegen zorgfraude”, zegt burgemeester Renkema. ,,Het geld hoort ten goede te komen aan de mensen die het echt nodig hebben, en daar willen we extra op inzetten.” 

Om fraude in de zorg op te sporen, te onderzoeken en waar nodig te bestraffen hebben toezichthouders, opsporingsdiensten, gemeenten en uitvoeringsorganisaties de krachten gebundeld in het IKZ. Komt er bij de gemeente een signaal over zorgfraude, dan kan dit daar gemeld worden.

,,Zorgfraude raakt vaak verschillende organisaties en wanneer verschillende partijen, binnen de kaders van de wet, informatie bundelen maakt dit handhaven beter mogelijk”, aldus de gemeente. ,,De partners hebben namelijk ieder eigen informatie tot hun beschikking. Zo ontstaat een duidelijker beeld van specifieke vormen of gevallen van fraude (zowel bij aanbieders als bij afnemers van de zorg) en kunnen de IKZ-partners gezamenlijk en individueel krachtiger optreden.”

advertentie
advertentie