Afbeelding
StoMakker

Janille en haar team winnen 100.000 euro voor stoma-app voor kinderen

18 februari 2021 om 20:55 Zorg

NIJKERK StoMakker, de stoma-app voor kinderen waar de Nijkerkse Janille van der Veen (21) aan meewerkt, heeft de Medische Inspirator Prijs gewonnen. De app, waarmee kinderen op een spelende wijze leren om te gaan met hun stoma, won donderdag 100.000 euro. 

De stoma-app voor kinderen was een van de drie projecten die genomineerd waren voor de Medische Inspirator prijs van ZonMw. Dit is een aanmoedigingsprijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband tussen patiënt, onderzoeker en zorgverleners. Donderdag maakte de jury bekend dat de hoofdprijs van 100.000 euro gewonnen was door StoMakker. De app kreeg maar liefst 45 procent van de in totaal 13.000 stemmen. 

‘ONTZETTEND BLIJ’ Janille heeft sinds haar zestiende zelf ook een stoma. Omdat ze zelf destijds met veel vragen rondliep, wilde ze artsen en onderzoekers maar al te graag helpen bij het ontwikkelen van een speciale stoma-app voor kinderen. Die app gaat er nu, dankzij het gewonnen bedrag, ook daadwerkelijk komen. ,,Dit is super goed nieuws”, reageerde Janille donderdagavond. ,,We hebben gewonnen en de 100.000 euro binnengesleept. Ik ben zo ontzettend blij!” 

Het geld zal gebruikt worden om de verschillende games verder uit te werken, de app te ontwikkelen en om verder onderzoek te doen onder kinderen.

Benieuwd naar het hele verhaal van Janille? Lees dan het Premium-verhaal

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie