Afbeelding
Pixybay

‘Toch niet helemaal naar Utrecht voor de spoedapotheek’

Zorg

NIJKERK Er wordt achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat inwoners van de regio Nijkerk in de avonduren of in het weekend wél naar een ‘spoedapotheek’ in hun eigen buurt kunnen. Dat zegt de woordvoerster van het Zilveren Kruis. Gevreesd werd dat inwoners helemaal naar Utrecht zouden moeten, maar daarvan lijkt geen sprake.

door Jeroen van der Veer

Vorige week werd bekend dat zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid, die als grootsten in de regio namens alle zorgverzekeraars opereren, per 1 januari 2021 het contract met Dienstapotheek Eemland niet hebben verlengd. Het gaat hier om de apotheek in ziekenhuis Meander Medisch Centum; de plek waar patiënten buiten kantooruren nu hun medicijnen kunnen krijgen.

In een brandbrief, die De Apothekers Coöperatie Eemland (ACE) naar burgemeesters uit de regio stuurde, stond te lezen dat de Zorgverzekeraars gesprekken voeren met de Dienstapotheek in Utrecht. Dit zou betekenen dat inwoners van de regio Amersfoort flink wat kilometers verder hun medicatie moeten halen. 

,,We zorgen op korte termijn voor een oplossing”, laat Christine Rompa, woordvoerder van Zilveren Kruis, op social-media weten. ,,Zodat ook in 2021 in de regio iedereen ‘s nachts en in het weekend bij spoedzorg ook medicijnen heeft.”

Het Amersfoortse GroenLinks-raadslid Bram Leeuwenkamp vroeg Rompa of dit geldt voor de regio Eemland. Hierop werd bevestigend geantwoord. Er zou worden gekeken naar een apotheek die in de regio in het weekend en avonduren bereikbaar is. ,,Men hoeft niet naar Utrecht in de nacht. Wordt geregeld.”

advertentie